Dobrich Online Виж пълната версия

70 години фолклорна магия: Ансамбъл „Добруджа“ отбелязва юбилей

2024-10-11 08:53:39

70-ият рожден ден на ПФК "Добруджа" ще бъде отбелязан с грандиозен концерт на 19 декември в Органова зала „Добрич“


Професионален фолклорен ансамбъл „Добруджа“ отбелява своя 70-и рожден ден.

Ансамбълът е създаден през 1954 г. в Добрич с мисията да съхрани и обогати вековната традиция на хората от този край. В духовната летопис на ансамбъла началото завинаги ще остане свързано с имената на неговите създатели Атанас Генчев и Димитър Димитров. В репертоара на ансамбъл „Добруджа” присъстват най-ярките и неповторими образци на богатото фолклорно наследство на Добруджа – мелодии, песни, танцови композиции и колоритни костюми.

„На всички настоящи и бивши изпълнители пожелавам много здраве, щастливи мигове с близки и приятели. На сега действащите артисти - творческо вдъхновение и себераздаване по време на всички концерти на обичания ни от всички ПФК „Добруджа“, написа в социалните мрежи главният художествен ръководител Стоян Господинов.

За 70 години ансамбълът е получил всички възможни награди от Съюза на българските музикални и танцови дейци. „Нашата най-голяма награда обаче са аплодисментите на публиката. Това са хората, които ти дават най-честна оценка за своя труд“, допълни още Господинов.