Dobrich Online Виж пълната версия

Деница Сачева, ГЕРБ: Нужно е обединение, не можем да си позволим повече нестабилност

2024-10-12 11:29:46

В момента ГЕРБ е единствената партия, способна да излъчи стабилно правителство, счита водачът на листата на коалицията

„Сега трябва да говорим повече за обединение, диалог и компромиси, тъй като разделението между хората стана много голямо – както между хората в големите и малките градове, така и между хората от различни поколения, между хората с различни културни нагласи. Защото ние не можем да си позволим повече да живеем в тази криза“, заяви на среща с жителите на Шабла водачът на листата с кандидати за народни представители на ГЕРБ-СДС  за област Добрич Деница Сачева.

Тя посочи, че в момента ГЕРБ е единствената партия, способна да излъчи стабилно правителство. „България не може повече да си позволи да бъде в ситуация на нестабилност, предвид това, което се случва – войни в Украйна и Близкия Изток, положението в Северна Македония, която отказва да изпълнява своите европейски ангажименти. България не може да си позволи нестабилност, защото това вече е рисково – ние можем да станем много лесно територия, в която да навлязат най-различни интереси“, изтъкна Сачева.

По думите й целта на ГЕРБ е след тези избори, с цената на големи компромиси, да се формира правителство. „Компромиси ние правихме и досега, те останаха неразбрани от много наши избиратели, но смея да твърдя, че винаги сме поставяли държавния пред партийния интерес“, бе категорична Деница Сачева.

Тя припомни, че въпреки краткия живот на 50-ото НС  резултати са постигнати. Конкретно за област Добрич бяха защитени проекти на стойност над 100 милиона лева от държавния бюджет и съвсем скоро резултатите ще се видят. Сачева увери, че за бюджет ‘2025 отново ще положи усилия област Добрич да получи от държавната хазна средства за инвестиционни разходи. Обсъдени са и някои нови инициативи на кмета на Шабла, администрацията и общинските съветници.

Сред проектите, започнати през последните месеци, е ремонтът на пътя с. Горун – с. Тюленово на стойност 6 млн. лв. Продължава и рехабилитацията на 8 километра път между селата Ваклино и Зах. Стояново.

Шабленци изказаха благодарност за това, че бе възстановено Районното полицейско управление в морския град. Поставен бе проблем с водоподаването в селата Дуранкулак и Граничар. Деница Сачева съобщи, че е разговаряла с ВиК и е получила уверение до края на месеца проблемът с помпите да бъде решен.

Кандидат-депутатът пое ангажимент относно Наредбата за дивото къмпингуване, която жителите на общината очакват от години. Сачева изтъкна, че нито едно от служебните правителства не желае да завърши Наредбата, но когато това стане, исканията на шабленци ще бъдат част от нея.

„Работещо правителство може да има тогава, когато има ясен победител. ГЕРБ е единствената стабилна партия, която не се е разделила, която има голям управленски опит и която може да извади страната от кризата. Знаем, че хората са обезверени и апатични, но само чрез избори можем да имаме стабилност в България“, заяви Деница Сачева и призова да се гласува с бюлетина № 18.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!