Dobrich Online Виж пълната версия

Времето днес - прогноза за 14 октомври

2024-10-14 09:26:01

Очакват се максимални температури между 19° и 24° с временни увеличения на облачността от запад на изток

Днес, 14 октомври, времето в страната ще бъде предимно слънчево, с временни увеличения на облачността – средна и висока, от запад на изток. През деня ще духа слаб вятър, като в Дунавската равнина и Горнотракийската низина той ще се усили до умерен, идващ от запад-северозапад. Температурите ще се задържат сравнително високи за сезона, с максимални стойности, вариращи между 19° и 24°.

По Черноморското крайбрежие сутринта ще бъде с повече облаци, но през следобедните часове облачността ще намалее и времето ще се изясни, като преобладаващото време ще бъде слънчево. Очаква се слаб западен вятър, който след обяд ще се обърне към юг-югоизток. Максималните температури по крайбрежието ще са между 19° и 23°, което също е в границите на нормалните стойности за този период от годината.

Температурата на морската вода ще бъде между 20° и 21°, което все още позволява приятни разходки по брега, въпреки че сезонът на къпането вече е към своя край. Вълнението на морето ще бъде слабо, като височината на вълните ще бъде около 2 бала.