Dobrich Online Виж пълната версия

Деца, родители и учители от Добрич обединени в посещение на изложението „Земята - Рай за всички“

2024-10-14 12:01:33

Деца от детските градини №12 „Щурче“ и №17 „Първи юни“, както и ученици от ОУ „Христо Смирненски“, заедно с родители, учители и образователни медиатори, посетиха V Регионално изложение „Земята - Рай за всички“, което се проведе на 11 октомври и бе организирано от Народно читалище „Романо дром – 2002 г.

Организираното посещение е част от проекта „Равен достъп до качествено образование, устойчива образователна десегрегация и превенция на вторична сегрегация“ на Община град Добрич, финансиран от Центъра за образователна интеграция на децата и учениците от етническите малцинства.

Проектът насърчава сътрудничеството между детските градини, училището и семействата, като основна цел е предотвратяване на вторичната сегрегация. Важен аспект от инициативата е приемането на културното многообразие, изграждането на мостове на приятелство и толерантност и насърчаването на взаимното уважение между различните етнически общности. Родителите, учителите и образователните медиатори играят ключова роля в този процес, като осигуряват основа за диалог, разбирателство и приемане на различията.