Dobrich Online Виж пълната версия

Изключителен интерес към българската оранжерийна продукция на международното изложение в Мадрид

2024-10-15 12:56:56

FRUIT ATTRACTION 2024 отбеляза рекорден брой участници – 2146 фирми от 56 държави и над 100 000 посетители от цял свят

Българските производители на оранжерийна продукция постигнаха значителен успех на международното изложение FRUIT ATTRACTION 2024 в Мадрид.

Националният щанд на България привлече голям поток от посетители през трите дни на форума, което го направи едно от най-успешните участия на страната ни в чужбина. Изложението, което е едно от най-големите за пресни плодове и зеленчуци в Южна Европа, съвпада с ключов момент в планирането на търговските кампании за следващата година.

Българското участие беше организирано от Българската асоциация на производителите на оранжерийна продукция (БАПОП) с подкрепата на Министерството на земеделието и храните и Държавен фонд „Земеделие“. На щанда бяха представени различни български компании с продукция от чушки, домати, краставици, ябълки, тикви и нар. Фермери и овощари от партньорски организации също показаха своите продукти.

Изпълнителният директор на БАПОП, Теодора Кръстева, подчерта важността на участието в изложението за създаване на нови търговски контакти и намиране на нови пазари за българската продукция. Тя отбеляза, че научените иновации и технологии ще помогнат на производителите да се справят с климатичните и технологични предизвикателства и да повишат качеството и добивите.

Българските участници бяха впечатлени от новостите в зоната за иновации Innova&Tech, която представи устойчиви технологии и решения за управление на водите и увеличаване на производството.