Dobrich Online Виж пълната версия

„Петият ъгъл“ на Керанка Далакманска с дебют в Добрич

2024-10-17 10:33:36

Поетесата е носител на редица престижни награди, сред които почетния знак „Златно перо“ на Съюза на българските журналисти

На 16 октомври в Драматичния театър „Йордан Йовков“ беше представена новата книга на поетесата и журналист Керанка Далакманска, озаглавена „Петият ъгъл“. Поетесата сподели, че заглавието идва от стихотворение в книгата и символизира очакванията и възможностите в живота. Стихотворенията в сборника са написани през последната година, вдъхновени от лични преживявания и срещи. Далакманска обясни, че поезията често се ражда внезапно и не може да бъде предизвикана.

Водещ на събитието бе председателят на Сдружението на писателите в Добрич Драгомил Георгиев. Илюстрациите в книгата са дело на художника Андрей Градечлиев, син на известния български художник Христо Градечлиев. На представянето актрисата Мария Гинкова прочете няколко стихотворения от книгата, а музикални изпълнения на флейта представиха две ученички от Добрич - Полина Пенева и Христина Цонева.

Керанка Далакманска е автор на 14 книги и шест документални филма. Нейни произведения са включени в библиотеки и сборници у нас и в чужбина.