Dobrich Online Виж пълната версия

Регионална библиотека „Дора Габе“ отново оживи света на Хогуортс с празник за Деня на книгите за Хари Потър

2024-10-17 16:18:17

Ученици от IV б клас на СУ „П. Р. Славейков“ се потопиха в света на магията с игри, костюми и четене на любими откъси от поредицата за Хари Потър.

На 17 октомври Регионална библиотека „Дора Габе“ в Добрич отново стана част от световната инициатива „Ден на книгите за Хари Потър“, този път с темата „Грижа за магически създания“. Библиотекарите от сектор „Работа с деца“ създадоха вълнуваща атмосфера за учениците от IV б клас на СУ „П. Р. Славейков“, като ги посрещнаха с декори, костюми и разнообразни забавни игри. Традиционната разпределителна церемония определи дома на всеки участник – „Грифиндор“, „Хъфълпаф“, „Слидерин“ или „Рейвънклоу“. След това учениците се включиха в няколко игри: в първата трябваше да разпознаят най-бързо магическите същества от часа по грижа за магически създания, във втората се превърнаха в душковци, търсещи златни монети, а третата ги предизвика да обезгномяват градината чрез хвърляне на фризби.

Събитието беше допълнено с четене на откъси от книгите „Хари Потър и орденът на феникса“, „Хари Потър и Огненият бокал“ и „Хари Потър и стаята на тайните“. В края на празника всеки ученик получи сертификат за участие и специален книгоразделител.