Dobrich Online Виж пълната версия

Митинг-шествие в центъра на града изрази недоволството на местните жители срещу плановете за изграждане на ветропаркове в региона

2024-10-17 17:23:13

Шествието ще завърши с обществен дебат в Органова зала, където ще се дискутира въздействието на ветропарковете върху природата и земеделието на Добруджа.

Днес в 16:00 часа, екосдружението "За чиста Добруджа" организира митинг-шествие в Добрич, на което граждани изразиха своето недоволство срещу намеренията за изграждане на ветрогенератори в полетата на Златна Добруджа. Събитието започна пред община Добричка и премина през ключови точки в града, включително градската община и областната администрация, като завърши пред Органова зала, където ще се проведе дебат по темата.

С плакати като „Където има перки, няма живот“, участниците ясно заявиха своите опасения относно превръщането на плодородните земи на Добруджа в индустриален парк за ветрогенератори. Те подчертаха, че проектите за ветропаркове застрашават не само природата и селското стопанство, но и качеството на живот в региона. Протестиращите настояват за запазване на Добруджа като земеделски и природен оазис, свободен от масивни индустриални инсталации.