Dobrich Online Виж пълната версия

Обществено недоволство в Добрич: Граждани настояват за мерки срещу престъпността

2024-10-18 12:34:30

Гражданската организация „Будни граждани - в памет на Живко Борисов“ призовава за конкретни и бързи отговори от всички засегнати институции до 25 октомври 2024 г., подчертавайки, че остава в протестна готовност

На 17 октомври 2024 г. гражданската организация „Будни граждани - в памет на Живко Борисов“ изпрати открито писмо до различни институции и представители на медиите в Добрич. Поводът за писмото е тревога относно престъпността в града, особено след нападението на младеж от футболния отбор на „Добруджа 1919“ на 12 октомври, извършено от криминално проявени лица.

В писмото се критикува липсата на адекватни действия от институциите, както и недостатъчната превенция срещу агресията и престъпността в града. Организацията напомня, че от март 2024 г., след убийството на Живко Борисов, са минали седем месеца, но ефективни мерки за подобряване на обществената безопасност в Добрич все още липсват.

Представителите на „Будни граждани“ задават конкретни въпроси към местната администрация и полицията, свързани с усилията за справяне с престъпността и сигурността в града. Въпросите засягат дейността на Консултативния съвет по обществен ред и сигурност, мерките на местната власт за ограничаване на престъпността и подобряване на осветлението в градския парк, както и ролята на МВР в борбата с наркотиците и престъпленията, свързани с психичноболни лица, както и други проблеми, свързани с координацията на институциите при инциденти с насилие и хулигански прояви.