Dobrich Online Виж пълната версия

Гражданска инициатива ще покаже съвременните будители чрез спорт, музика и личен пример на 2 ноември в градски парк „Свети Георги“

2024-10-20 10:27:47

Как спортът и изкуството променят общността

На 2 ноември, събота, от 11:00 часа в градски парк „Свети Георги“ на Скейт парка в Добрич ще се състои гражданска инициатива, организирана от „Будни граждани – В памет на Живко Борисов“ и Община Добрич. Събитието е посветено на Деня на народните будители и има за цел да представи съвременните будители – хората, които вдъхновяват и дават пример чрез спорт, образование, изкуство, музика и личен пример.

Под мотото „Доброто е заразно“ и с апел за „нулева толерантност към нарушаване на обществения ред и сигурност“, събитието ще обедини усилията на граждански активисти, артисти, музиканти, спортисти и хора на изкуството. Общата кауза е да се покаже, че заедно можем да направим живота по-добър и безопасен.

Инициативата ще бъде подкрепена от Областната дирекция на МВР в Добрич, които ще участват с шатра с информационни материали и лектори по теми, свързани с употребата на наркотици и въздействието им върху здравето и живота на младите хора. Община Добрич също ще окаже своята подкрепа.

Програмата на събитието ще включва изпълнения на брейк клуб „Кошера“, бийтбокс изпълнителят Killer bee, спортен клуб по кикбокс „Десант“ и карате клуб „Самурай“. За доброто настроение ще се погрижат Voice room Nelly Gregory, DJ Gogo и RAP Lebel. Също така, Art Hero и Младежки център Добрич ще добавят цвят и забавление на събитието.

Инициативата е насочена към всички граждани на Добрич, които искат да подкрепят добрите примери в обществото и да се присъединят към усилията за по-здравословен и хармоничен начин на живот.