Dobrich Online Виж пълната версия

Клубът по Бойни Спортове „Калиакра” Каварна с 10 медала от международен турнир

2024-10-21 11:14:00

Международният турнир по карате за купата на град Плевен се проведе на 19 октомври

В състезанието се включиха около 420 участници от 21 отбора от България, Турция, Румъния и Сърбия, които премериха сили и демонстрираха бойни умения и техники.

Клуб по Бойни Спортове Калиакра Каварна участва с 11 каратеки, водени от сенсей Ариф Арифов, 3 дан Шотокан Карате-До.

Турнирът е значимо събитие за карате в региона и предоставя отлична платформа за демонстрация на спортен дух и високи постижения. Спортното събитие се проведе в многофункционалната спортна зала „Спартак“ в град Плевен, а организатор и домакин бе Клуб по бойни изкуства „Петромакс“ с президент д-р Русалин Русалинов, 6 дан Шотокан Карате-До, който е и президент на Българската национална федерация по карате /БНФК/. Надпреварата се организира по негова идея. Той разказа историята на турнира и покани всички участници догодина, когато в град Плевен ще се организира честването на 50 години карате в града.

Олимпийската шампионка от Токио 2020 Ивет Горанова също присъства на откриването на международния турнир по карате за Купа „Плевен“ в зала „Спартак“.

“Изключително съм щастлив, че Плевен отново е лицето на карате. Радвам се, че толкова много деца се увличат по бойните спортове. Пожелавам успех на всички!“ - с тези думи в тържествена атмосфера кметът на община Плевен д-р Валентин Христов официално откри турнира.

В словото си той благодари на президента на Българска национална федерация карате (БНФК) Русалин Русалинов и на олимпийската ни шампионка, че популяризират спорта карате.

След тържествената церемония униформени полицаи от ОДМВР-Плевен демонстрираха бойни техники по задържане и обезвреждане от Полицейската Лична Защита.