Dobrich Online Виж пълната версия

112 са тежките катастрофи в област Добрич от началото на годината

2024-10-21 12:32:48

Ръст на жертвите при пътни инциденти в сравнение с миналата година

От началото на годината в област Добрич са регистрирани 112 тежки пътнотранспортни произшествия, съобщи началникът на сектор "Пътна полиция" в Добрич, главен инспектор Жулиян Минев. Той уточни, че в сравнение с миналата година има намаление на броя на катастрофите, но се отчита увеличение на жертвите със седем души, докато броят на ранените е намалял с 11.

През изминалата седмица са констатирани 813 нарушения на Закона за движение по пътищата, като са издадени 174 акта и 624 глоби по фиш. Установени са петима шофьори, употребили алкохол, от които три случая са с концентрация над 1.2 промила. Петима са и водачи, управлявали МПС под въздействие на наркотици, а 11 души са шофирали без документи.

През седмицата е проведена специализирана полицейска операция в общините Добрич, Добричка, Генерал Тошево и Тервел. В нея са проверени 95 превозни средства и 102 лица, установени са 38 нарушения, за които са издадени шест акта и 32 фиша. Засилените проверки на пътя ще продължат с цел осигуряване на ред и безопасност по време на изборите, допълни главен инспектор Минев.