Dobrich Online Виж пълната версия

Днес в библиотека "Дора Габе": Истории от Япония с Ясен Попов – пътят от Токио до Добрич

2024-10-22 08:53:11

Събитието започва в 17:30 ч. и ще предложи вълнуващи истории за живота в Токио, културните предизвикателства и уникалните моменти, които е преживял

Днес от 17:30 ч. в интерактивната зала на библиотеката ще се състои среща-дискусия с Ясен Попов, който се завръща в родния си град след специализация в Япония. Присъстващите ще имат възможността да чуят личните му впечатления и преживявания, натрупани по време на специализацията в Токийския университет за чужди езици, където той отива след 4-годишно обучение в катедрата по Японистика в Софийския университет.

Посетителите ще имат възможността да чуят личните впечатления и преживявания на Ясен Попов, който споделя за живота си в Токио, пътувания с влака стрела, пътуване до Окинава, както и участие в мащабни фестивали с фойерверки, редом с хиляди японци. Той ще разкаже и за екстремните моменти, като преживяване на земетресение над 7 по Рихтер и сблъсък с тайфун, които добавят своята доза адреналин към преживяното.

Срещата ще даде уникална възможност на присъстващите да се запознаят с различната култура и предизвикателствата, пред които се изправя човек, когато живее и учи в Япония, както и с емоциите, свързани със завръщането у дома.