Dobrich Online Виж пълната версия

"Гунди: Легенда за любовта" счупи рекорди по приходи още в първите дни на екран

2024-10-22 15:11:17

Филмът за живота на Георги Аспарухов привлича над 82 000 зрители и генерира над 1.4 милиона лева приходи само за три дни

Филмът "Гунди: Легенда за любовта" стартира на 18 октомври и предизвика огромен интерес сред зрителите още в първите си дни на екран. Лентата, която проследява живота на легендарния български футболист Георги Аспарухов, постигна рекордни резултати в боксофиса за България. Продуциран от Иван Христов и Андрей Арнаудов чрез компанията им "Междинна станция", филмът вече е най-успешният по приходи за първите дни след премиерата в историята на българското киноразпространение.

До 20 октомври, само три дни след старта, над 82 000 зрители са закупили билети за прожекциите, които са се провели на 161 екрана с общо 948 прожекции. Приходите за този период надвишават 1.4 милиона лева, което поставя "Гунди: Легенда за любовта" на върха на класациите за най-доходоносни филми в България за такъв кратък срок.

Филмът разказва не само за спортните постижения на Гунди, но и за личния му живот и голямата му любов с Величка Маркова – Лита. Историята обхваща ключови моменти от живота на футболната легенда, включително някои от най-запомнящите се мачове, които оживяват на екрана с помощта на впечатляващи специални ефекти. Лентата предлага на зрителите както неразказани досега лични истории, така и трагичните събития от 30 юни 1971 година, които бележат края на един легендарен живот.