Dobrich Online Виж пълната версия

От Япония до Добрич: Как Ясен Попов пренася японския дух в родния си град

2024-10-23 10:50:58

Ясен Попов сподели, че мечтата му е да преподава японски език и да пренесе положителните аспекти на японската култура в Добрич

На 22 октомври в Добрич се проведе среща-дискусия с преподавателя Ясен Попов, който се завърна в родния град след специализация в Япония. Събитието се състоя в интерактивната зала на библиотеката, където Ясен Попов разказа за опита си в Страната на изгряващото слънце. Той сподели впечатленията си от живота в Япония, където е преминал едногодишна специализация в Токийския университет за чужди езици след обучение по японистика в Софийския университет.

Той сподели личните си впечатления от Япония, нейната история, език и култура, за културния шок и бързите темпове, с които е трябвало да преодолее притесненията си и да продължи напред, за преживяно земетресение, за начина си на живот според собствените си приоритети, сред които четене на много книги и учене на езика. Впечатлен от красивата природа, реда, спокойствието и организацията на японското общество, Ясен акцентира върху екологично мислене и култура на японците.

Срещата събра различни поколения, много млади хора, сред които ученици от Частна профилирана гимназия "Райко Цончев" и участници в Клуб „Млад предприемач“ от ПГ ПО ТУРИЗЪМ "П. К. ЯВОРОВ" ДОБРИЧ, с ръководител Ивелина Дойчева.