Dobrich Online Виж пълната версия

Авторска кулинария посреща гостите на Албена за Нова година

2024-10-23 13:59:25

Изискани авторски менюта, СПА удоволствия и звездни изпълнения очакват гостите на ваканционното селище, които ще отпразнуват Новата година в стил и комфорт

Авторски кулинарни предложения ще посрещнат гостите на ваканционно селище „Албена“ в новогодишната нощ. 5-степенните менюта се отличават с богата палитра от вкусове, техники и акценти, събрани под знака на висококачествените местни продукти, произведени в стопанствата на комплекса.

Екипът на Живко Стоянов и Христо Узунов – главни готвачи в 5-звездния Maritim Hotel Paradise Blue, поставят акцент върху основното ястие. Изтънченият фюжън балотин от деликатно свинско месо Дюрок и филе от царевично пиле, ще бъде допълнен с източни акценти – глазирани гъби Шимеджи и едамаме с масло, заедно с пюре от пащърнак и Портвайн сос. Салатата в менюто е вдъхновена от есенните богатства на градината, включваща букет от салатки, комбиниран с лимец, сушени плодове, запечени тиква, цвекло и ядки пекан, с винегрет от нар, допълнена с пушена патешка пастърма. Предястието внася едновременно полъх от север и юг, с маринована сьомга с цитруси и водорасли Нори, бърза туршия от репички, крем от авокадо и каперси. Десертът е класически – ефирен къпкейк, полят с нежно топящ се белгийски шоколад. А преди него гостите ще опитат традиционни български деликатеси и френски сирена, както и новогодишна баница с късмети.

За основното си ястие шеф Иван Георгиев – главен готвач във Flamingo Grand Hotel & SPA 5*, е избрал телешки Black Angus джолан, подправен с трюфел и положен върху зеленчуково ризото, крем от печен лук и сушени сливи, мачкани лилави картофи с пушен пипер меланж. Салатата ще пренесе гостите в южна Гърция със слънчеви розови домати, маслинова тапенада, хрупкави тиквички, конкасе от патладжан и печени чушки, обвити в мантия от маслиново песто и мус от сирена. Предястието включва маринована сьомга в азиатски стил с перли от червен и черен хайвер. И тук гостите ще разчупят топла баница с късмети, а десертът ще впечатли с елегантно съчетани вкусове на ванилия и шоколад.

Офертите за двата хотела във ваканционното селище включват още настаняване на база закуска и вечеря на блок маса, аперитивен новогодишен коктейл, подбрани напитки в новогодишната нощ, брънч в първия ден от годината, както и възможност за детско и вегетарианско меню при заявка. В пакетите са включени и безплатно използване на СПА зоните, захранвани с минерална вода от изворите на Албена, анимационна програма за децата, релакс зони, фитнес. За музикалната програма на 31 декември ще се погрижат Орлин Павлов и Таня Боева. Страстите допълнително ще нажежат музикантите от българската латино група Del Padre, завладяваща публиката с емоционални фламенко и фюжън изпълнения. На 1 януари за гостите ще пее звездата Папи Ханс, представящ едни от най-известните парчета от родната поп сцена. Повече информация можете да намерите на www.albena.bg, а всички резервации, направени до 15 ноември, използват 10% отстъпка.