Dobrich Online Виж пълната версия

Google+ очаква двоен ръст през 2012

2012-03-12 13:04:09

Аудиторията на услугата ще достигне 200 милиона души, твърди вицепрезидентът Вик Гундрота.

Google обяви планове да удвои аудиторията на социалната си мрежа през настоящата година. Предвижда се броят на потребителите на Google+ да достигне 200 млн.

Ръстът в популярността на мрежата ще надмине всички очаквания, твърди вицепрезидентът на Google по социални услуги Вик Гундотра. Google+ е тясно интегрирана с останалите проекти на интернет гиганта като YouTube, Chrome и Gmail, което води до бърз ръст на аудиторията, тъй като активността в тези услуги се отразява и в Google+, отбелязва flipthemedia.com.

В самата Googlе гледат на социалния мрежа като на „прослойка" между останалите си проекти. Компанията планира да увеличи качеството на услугата, да повиши производителността и в крайна сметка да я монетизира.

Само времето ще покаже дали Google+ ще постигне успеха на Facebook, която има около 845 млн. членове. През първата си половин година Googlе+ успя да привлече 90 милиона потребители.

Статистиката сочи, че потребителите на Google+ прекарват в услугата средно 3,5 минути на месец, докато при Facebook този показател е 7,5 часа. Според Гундотра, 50 милиона от потребителите на Google+ са активни в услугата всеки ден.