Dobrich Online Виж пълната версия

Хакери удариха хиляди порноманиаци

2012-03-12 13:46:02

Едно от най-големите порностудиа в света, Digital Playground, е сериозно пострадало след хакерска атака. По всяка вероятност са откраднати личните данни на над 70 хиляди потребители на сайта на студиото, както и кодовете за сигурност на поне 40 хиляди кредитни карти.

Абонатите на сайта на порностудиото Digital Playground, което дава работа на повечето от най-нашумелите актриси във филмите за възрастни, в момента вероятно тръпнат в напрежение.

Хакери от непозната до момента група, „Консорциум“, заявиха, че са отнели личните данни, имена, мейли и пароли, на над 73 хиляди потребители на сайта, както и номерата, датите на изтичане и CCV-кодовете на 40 хиляди кредитни карти (т.е. всички необходими данни за онлайн разплащания).

Докато програмистите на сайта разследват случилото се, достъпът до клиентската част е затворен, а нови членове не се приемат. За да докажат деянието си, от „Консорциум“ вече изнесоха част от открадната информация, като заявиха, че сигурността на Digital Playground е била пълна с пробойни и е щяло да е престъпление да не се хакне.

„Тази компания има защити, за които, ако не знаехме, че това е сериозен бизнес, бихме решили, че са някаква шега“, заявяват в изявлението си „Консорциум“. Сред изнесените от тях данни влизат администраторски потребителски имена и пароли, вътрешни мейли, детайлите на четирите сървъра, където е разположен сайтът, както и имената на част от потребителите.

Хакерите освен това са останали възмутени от факта, че данните за част от кредитните карти са били съхранявани без никакво кодиране и в обикновени текстови файлове.

Компютърната поддръжка на порносайта се осъществява от канадската IT фирма Manwin.

Любопитно е, че само преди дни, в края на февруари, детайлите за повече от 6 хиляди потребители на друг популярен сайт за възрастни, с чиято поддръжка се занимават от компанията, YouPorn, бяха откраднати и оповестени публично.

Digital Playground е едно от петте водещи порностудиа в САЩ. През 2006 г. бе обявено от Reuters за водещ играч в бранша и за най-сериозният иноватор при добавянето на нови технологии в порното. Сред актрисите на студиото влизат някои от най-големите звезди от филмите за възрастни – като Шийла Стайлз, Одри Битони, Алексис Тексас, Ники Бенц, Тера Патрик и нашумялата в последните месеци Стоя.