Dobrich Online Виж пълната версия

Много слънце и до 30 градуса жега в края на април

2012-04-22 11:48:48

Във вторник може да прокапе, после без облаци чак до 2 май – само за плаж!

Дълъг период от топло и слънчево време се задава за майските празници. След буреносния Великден и изнурително мрачната пролет, най-сетне ще се понапечем, обещават синоптиците.
Според НИХМ към БАН от понеделник времето над страната постепенно ще се стабилизира. Превалявания ще има на по-малко места, а слънчевите часове ще са повече. Температурите ще се повишават и ще достигнат интервала от 21 до 26, в средата на седмицата на места и до 27 градуса.

Минималните ще са в интервала от 9 до 14 градуса. От петък 27 април до 2 май, сряда прогнозата е за безоблачно време, без превалявания и бурни вятрове. Минималните температури ще са 12 – 13 градуса. Максималните 25 – 28 и нагоре.

Летни температури - до 28-30 градуса, показва прогнозата на TV-MET за следващата седмица. Топло, но динамично ще е до вторник-сряда, после времето се стабилизира и в следобедните часове живакът ще допира 30 градуса.
Затоплянето ще е трайно и ще вдигне и среднодневните температури над 13 градуса, което е един от критериите топлофикациите да обявят спиране на парното. От сряда до края на месеца ще е истинско лято. За този период и синоптиците от TV-MET очакват слънчево време и високи за април температури.