Литературна среща, посветена на Йордан Кръчмаров в Регионална библиотека „Дора Габе"

По повод 70-годишнината от рождението на поета Йордан Кръчмаров /1948-1986/ Регионална библиотека „Дора Габе” и Дружеството на писателите в Добрич организират литературна среща на 30 март 2018 г. /петък/ от 18.00 ч. във фоайето на ...

Седмокласничка от СУ "П. Р. Славейков" с награда от конкурса "Наследници на Дечко Узунов"

Възпитаничката на СУ „П. Р. Славейков” Габриела Атанасова от 7 а клас спечели Специалната награда в Националния конкурс за рисунка "Наследници на Дечко Узунов", организиран от НУПИД "Дечко Узунов" в Казанлък.

Великденски конкурс ще стимулира творческите заложби на малки и големи

Конкурс „Великден през моите очи“ обяви Историческият музей в Балчик.

Отличия за Студио „Сарандев” от национален конкурс в София

Днес от столицата се завърнаха изпълнители от Студио „Сарандев” след участие в XIV Национален конкурс за музикално изкуство „Орфеева дарба”.

Александър Петров с поредно отличие в поетичен конкурс.

На XIII Национален поетичен конкурс „Жената – любима и майка” 2018г. гр. Свиленград, младият добрички автор Александър Петров бе отличен с трета награда в I-ва възрастова група (12г. - 18г.).

Изложба "Рисунки и гвашове“ от Иван Кирков в Художествена галерия – Добрич

На 21 март, в 18 часа в Художествена галерия-Добрич ще бъде открита изложба с рисунки и гвашове на художника Иван Кирков /1932-2010/.

Трио „Христов“ отново на родна добричка сцена

Великденските празници и поканата на Община град Добрич са поводите за пребиваването на Евгения Христова, Мария Христова и Петър Христов в родния Добрич. Почитателите на класическата музика ще имат възможността да се срещнат с ...

Творби на жени-художнички представя в изложба "Вдъхновение" галерията

С настъпването на пролетта в Художествена галерия в Добрич от 19 март може да се види изложба живопис, посветена на жените–художнички.

Осветиха новия дом на Духовия оркестър на Добрич

Архиерейският наместник отец Иван Дойчев отслужи днес празничен тържествен водосвет, с който благослови новия дом на Духовия оркестър на Добрич.

Гости на Историческия музей от пет държави добиха калиграфски умения

Ученици и преподаватели от Добрич, България, Франция, Италия, Румъния, Латвия и Турция посетиха Регионален исторически музей – Добрич и участваха в уъркшоп в във Възрожденското училище.