НЧ„Йордан Йовков – 1870 година“ – гр. Добрич отбеляза 148 години от своето създаване

На 22 май Народно читалище „Йордан Йовков – 1870 година“ – гр. Добрич отбеляза 148 години от своето създаване с голям празничен концерт. Домакин на събитието бе Младежки център „Захари Стоянов“.

Представят книгата „Петър Дачев и Истанбул“

Книгата на Хюсеин Мевсим „Петър Дачев и Истанбул“ – студия с 33 репродукции, ще бъде представена на 29 май от 17.30 часа в дом-паметник „Йордан Йовков“.

Добрич ще отбележи тържествено 24 май – Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост

Празничните прояви за Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост – 24 май в Добрич започват с тържества във всички учебни заведения от 08.00 ч. – 09.30 ч.

За осми път хоровият фестивал „Черноморски звуци“ ще гради мостове между култури и нации

За осма поредна година от 6 до 10 юни Балчик ще бъде домакин на международния хоров фестивал „Черноморски звуци“, организиран от Общината в Белия град и сдружение „Музикален свят - Балчик“, под патронажа на Министерство на ...

С приятна музика и весели разкази Читателско студио „Добруджански истории” ще отпразнува първата си ...

В Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост Читателско студио „Добруджански истории” празнува една година от създаването си. Празникът ще бъде отбелязан с много музика, весели истории и изненади.

РИМ - Добрич се включва в европейската инициатива „Нощ на музеите“

Проявите, посветени на 65-годишнината на РИМ - Добрич и на европейската инициатива „Нощ на музеите“, ще започнат на 19 май от 17.30 часа в музея в градски парк „Св. Георги“.

Художествената галерия се включва в Нощта на музеите

Художествена галерия – Добрич се включва в Нощта на музеите на 19 май/събота/. Вход свободен от 16.00 ч. до 23.00 ч.

Откриха 27-ото издание на Младежкия поп-рок конкурс „Сарандев” 2018

46 участници в 3 възрастови групи от България,Украйна, Молдова, Казахстан и Гърция мерят сили в тазгодишното издание на конкурса за млади поп-рок певци „Сарандев” 2018.

Почетният гражданин на Добрич Петър Крумов представя новата си книга „Моята Добруджа“

Композиторът и почетен гражданин на Добрич Петър Крумов ще се срещне със своите почитатели, приятели и съграждани утре от 17.30 часа в дом-паметник „Йордан Йовков“.

Десетокласничка от СУ „Св. Кл. Охридски“ с първа награда от национален исторически конкурс

Златомира Георгиева от 10 в клас от училището по изкуства СУ „Свети Климент Охридски“ спечели първа награда в националния исторически конкурс на тема „Велики Преслав – историята на цял един народ“.