Ще се пукне ли лилавият балон?

Очаква се площите с лавандула в Добруджа през 2019 година да нараснат на 60 000 дка

Черноземът в Добричко поскъпва напролет

Пролетната кампания ще раздвижи пазара на земеделска земя в Добричко и цената на чернозема вероятно ще продължи да расте, каза брокерът Божанка Костова за БТА.

Започна кандидатстването по мерките от Националната програма по пчеларство

От 7 до 18 януари 2019 г. ще се проведе нов прием за финансовата 2019 г. по мерките от Национална програма по пчеларство (НПП).

Борсата за семена в Добрич ще открие 25-ото си издание с новости за пролетната сеитба

Борсата за семена и посадъчен материал в Добрич ще открие 25-ото си издание с новости за пролетната сеитба, съобщи Звезделина Иванова, изпълнителен директор на "Добрички панаир" АД, организатор на събитието.

Не купувайте мед без страна на произход на етикета

Колко често поглеждаме етикета на меда?

Следете за контролни пластини на продаваните елхи за Коледа

Гражданите трябва да следят за наличието на контролни пластини на закупените елхи, съветват от Североизточно държавно предприятие, което стопанисва държавните гори в четирите области Варна, Добрич, Търговище и Шумен.

Пчеларите ще кандидатстват за помощ de minimis от 17 декември

Пчеларите могат да подават заявления за държавна помощ de minimis в областните дирекции на ДФЗ-РА От 17 декември 2018 г. до 15 януари 2019 г.

Остават само 3 дни до крайния срок за кандидатстване по подмярката за неземеделски дейности

Три дни остават до крайния срок, който изтича на 7 декември, за кандидатстване по подмярка 6.4.1 „Инвестиционна подкрепа за неземеделски дейности“ от Програмата за развитие на селските райони 2014 – 2020 г., която ще финансира проекти ...

Една седмица до крайния срок за кандидатстване за млади фирми и за предприятия в селски райони

На 7 декември 2018 г. изтича крайния срок за кандидатстване по подмярка 6.4.1 „Инвестиционна подкрепа за неземеделски дейности“, Програмата за развитие на селските райони 2014 – 2020 г., която ще финансира проекти в сферата на ...

Отчетен е голям спад на добива на мед за 2018 година

Добивът на мед тази година в страната средно е спаднал с около 60%, съобщи Николай Куменов – председател на Федерацията на българските пчелари. Като причина за сериозния спад той посочи продължителните валежи през годината.