Със 17% е по-малка реколтата на малини до момента

Със 17% е по-малка реколтата от малини до момента, което се свързва със значително по-ниския среден добив от декар, сочат данни от оперативния анализ на МЗХГ.

539 кг е добивът от декар лавандула в Добричко

Добивите от лавандула в Добричка област са по-ниски от миналогодишните.

743 зърнокомбайна прибират реколтата в Добричка област

743 зърнокомбайна участват в жътвената кампания на територията на Добричка област, съобщи за Добрич онлайн главният експерт в областна дирекция „Земеделие“ Веселин Овчаров.

Жътвата на ечемик в Добричко приключи, добивите са по-високи от миналата година

Приключи жътвата на ечемик в Добричка област, съобщи за Добрич онлайн главният експерт в областна дирекция „Земеделие“ Веселин Овчаров.

2 820 декара с пшеница пострадаха от градушки в Добричка област

2 820 декара в Добричка област, засети с пшеница, са пострадали от локални градушки, съобщиха за Добрич онлайн от областна дирекция „Земеделие“.

153 проекта подадени през ИСУН за улична инфраструктура по подмярка 7.2

153 общински проекта на обща стойност 174, 157 млн. лева.са подадени през ИСУН за улична инфраструктура по подмярка 7.2. от ПРСР 2014 – 2020 г.

Въпреки дъждовете жътвата в Добричка област продължава

Въпреки ежедневните дъждове на различни места в Добричка област продължава прибирането на реколтата.

Една пета от пшеницата в областта е ожъната, най-високи са добивите в Каварна

251 780 декара с пшеница в Добричка област вече са ожънати, съобщиха за Добрич онлайн от областна дирекция „Земеделие“. Те представляват 20.6 процента от общо засетите 1 221 971 декара.

Изменят се условията за наем на земеделски земи

Съгласно последните изменения и допълнения на Закона за собствеността и ползването на земеделските земи по отношение на изискванията към договори за наем на земеделски земи е важно собственици и ползватели да знаят основните ...

Изцяло нова Наредба за биологичното производство

Изцяло нова Наредба за биологичното производство е публикувана за обществено обсъждане. Предвидените изменения обхващат почти всички аспекти от сектора, което налага вместо изменение на действащата Наредба № 1 от 2013 г. да се ...