Модернизират две читалища в община Генерал Тошево по трансгранична програма

Предстои подобряване на функционалното състояние на шест обекта, свързани с природното и културно наследство – три в община Генерал Тошево и три в румънската Мурфатлар, чрез рехабилитация.

В понеделник откриват официално ГКПП Крушари - Добромир

Официално откриване на граничния контролно-пропускателен пункт Крушари - Добромир ще се състои на 17 декември, понеделник.

Двореца в Балчик с престижно признание за дейността си

Държавен културен институт “Културен център “Двореца” – Балчик беше удостоен с почетна грамота за приноса си в промотирането на България като успешна туристическа дестинация.

Двореца в Балчик изпраща 2018 г. с концерт на тримата български тенори

След многобройни успешни концерти у нас и в чужбина Тримата Български Тенори ще гостуват отново в Двореца Балчик.

Общински детски комплекс – Каварна представи своята традиционна коледна изложба

И тази година в обредния дом Общински детски комплекс -Каварна представи своята коледна изложба под наслов „Коледна трапеза“.

Интерактивни дисплеи и таблети получиха детските градини и ЦПЛР в Ген. Тошево

След проведена обществена поръчка Община Генерал Тошево закупи интерактивни дисплеи и 10 инчови таблети за нуждите на трите детски градини и Центъра за подкрепа за личностно развитие – ЦРД.

Най-малките жители на община Добричка се запознават с рециклирането

В началото на месец декември, със съдействието на инж. Тошко Петков - кмет на община Добричка, стартира информационна кампания за разделно събиране на отпадъци в детските градини и училищата на територията на общината.

Община Генерал Тошево осигури екипировка на Детското полицейско управление

По предложение на Районно управление „Полиция“ в Генерал Тошево, Общината закупи 40 комплекта - светлоотразителни жилетки, сигнални свирки и шапки, за децата от Детско полицейско управление към СУ „Никола Й. Вапцаров“.

15 нови проекта на малкия бизнес прие и оцени МИГ Тервел-Крушари

Приключи приемът и оценката на проекти по Подмярка 4.1. «Подкрепа за инвестиции в земеделски стопанства» към Стратегията за местно развитие на Сдружение МИГ Тервел-Крушари.

Община Генерал Тошево с благотворителен коледен базар в подкрепа на Дани

Благотворителен коледен базар в подкрепа на Дани от Добрич организира Община Генерал Тошево със съдействието на народно читалище „Светлина – 1941“.