Община Каварна с две номинации в Третите годишни награди в туризма

Община Каварна е номинирана в категориите „Туристическа дестинация“ и „Община на 2018 г. за морски туризъм“ в Третите годишни награди в туризма.

В балчишко село установиха незаконни сечи в полезащитни горски пояси

След проверка в землището на село Тригорци, община Балчик, само за един ден са установени незаконни сечи в полезащитните горски пояси, за което бяха съставени 6 акта по Закона за горите и са конфискувани 12 пространствени кубически...

Пенсионерският клуб в с. Кардам отпразнува своя 45-ти рожден ден

Читалищният салон в с. Кардам се оказа малък, за да побере желаещите да присъстват на тържеството за четиридесет и петата годишнина от създаването на пенсионерския клуб „Хан Кардам“, съобщават от Община Генерал Тошево.

12 години „Мераклии” играят народни танци в Каварна

Фолклорен танцов клуб „Мераклии”, град Каварна отпразнува своя 12-и рожден ден. Вече 12 години каварненци показват, че българския дух е жив и няма нищо по-хубаво от българското и от народната песен и танц.

Женя Янева: Амбициите ми винаги се простират до най-високите върхове в нашия спорт

Женя Янева е родом от Каварна, тя се занимава с карате от 13 години. Едва 19-годишна, а вече Световен и Европейски шампион по Шотокан карате до и спортист на годината в крайморския град за 2017 година.

Наградиха най-заслужилите за просперитета на Община Генерал Тошево

Традиционните годишни награди на фирми, земеделски производители и представители на различни институции за постигнати високи професионални резултати в своите сфери връчи Община Генерал Тошево по повод празника си – 8 ноември.

Откриха новата спортна площадка в Шабленското училище

Официално бе открита новата спортна площадка в двора на СУ „Асен Златаров“ в Шабла.

Младо семейство дари средства за засаждането на 700 дръвчета в ДЛС - Балчик

Нови гори, на площ от 52 декара, ще бъдат залесени през този месец в ДЛС-Балчик. Средствата за залесяването на 2 декара са предоставени от Галя Шишкова и Джулиан Парментер.

Втори фестивал на сармата и кюфтето се проведе в Генерал Тошево

Втори фестивал на сармата и кюфтето се състоя днес в град Генерал Тошево. Това беше кулминационното и заключителното събитие за празника на града. Специален гост бе Ути Бъчваров.

С песни,танци и усмивки село Българево отбеляза своя празник

На светлия християнски празник Свети Архангел Михаил празнува най-голямото и китно село в община Каварна - Българево.