Кметът на Добрич участва в сесията на Комитета на регионите в Брюксел

95–та пленарна сесия се провежда днес и утре в Брюксел. Детелина Николова, която е делегат на Комитета на регионите ще вземе участие в различните модули на сесията.

Кметът на Добрич участва в сесията на Комитета на регионите в Брюксел

Сред темите, които кметовете ще обсъждат са законодателната рамка за „ТЕМ-Т" - Трансевропейска транспортна мрежа; активен  живот  на  възрастните  хора: иновации - интелигентно здравеопазване за по-добър живот; енергийна ефективност в градовете и регионите – акцент върху различията между селските области и градовете, както и законодателни предложения за реформата на общата селскостопанска политика и развитието на селските райони след 2013 г.


 

Делегатите на форума ще разгледат и регламент относно Кохезионния фонд; регламент за определяне на общо приложимите разпоредби за фондовете от общата стратегическа рамка и програма „Потребители" за периода 2014 до 2020 г. На сесията ще бъде обсъдена и трета многогодишна програма за действия на Европейския съюз в областта на здравето за периода 2014 – 2020 г. В края на форума ще бъдат избрани членове на Бюрото на Комитета на регионите.