Промени в движението в Добрич във връзка с колоездачното състезание

От днес до неделя ще се проведе колоездачното състезание Гран при на Добрич. Община Добрич информира гражданите, че ще бъдат затворени определени улици за движение.

Промени в движението в Добрич във връзка с колоездачното състезание

Стартът на колоездачното състезание е днес (3 май) от 17.30 часа срещу Съдебната палата. За да не се възпрепятства преминаването на състезателите от 16.30 до 19.00 часа ще бъде затворен за движение участъкът от бул „Добруджа" в двете посоки - от площад „Тракийски" до кръстовището с улица „Георги Попов".


 

За самото награждаване от 19.00 до 19.30 часа остава затворен участъкът само от площад „Тракийски" до кръстовището с улица „Отец Паисий".

 

В петък стартът на състезанието е от 14.00 часа пред Съдебна палата. От 13.00 до 14.00 часа се затваря бул. „Добруджа" в посока изхода за Балчик до изтегляне на колоната. За финала утре (4 май) от 17.45 до 19.30 часа се затваря бул.„Добруджа" от входа на Добрич от Балчик до Съдебната палата.

 

Община Добрич се обръща с молба към всички граждани да проявят разбиране и да съобразят своето придвижване в тези часове с посочените ограничения. В тези часове няма да се изпълняват линиите на тролейбусния транспорт в град Добрич.

 

Припомняме, че 98 състезатели от 17 отбора ще участват в международните стартове по колоездене за Гран при на Добрич за купите "Димитър Колев" и "Изида". На старта ще застанат колоездачи от 10 държави – Турция, Гърция, Хърватска, Сърбия, Румъния, Германия, Франция, Унгария, България и Австрия. Свои представители ще имат четири български клуба – Добрич, Несебър, Бургас и Троян. Наградният фонд на състезанията е близо 20 000 лева. Спортната проява е част от календара на Международния колоездачен съюз (ЮСИ) от категория 1.1. Най-добрите ще получат точки за световната индивидуална ранглиста.