Хванаха бракониери с близо 3 км мрежи за улов на калкан край Кранево

Хванаха бракониери с близо 3 км мрежи за улов на калкан край Кранево
По сигнал, инспектори от сектор "Рибарство и контрол" на ИАРА Добрич съвместно с представители на ГПУ – Балчик залавят пред с.Кранево рибарска лодка БЧ 5049 с трима нарушители на борда, извършващи стопански риболов с мрежени уреди за калкан.

На борда са констатирани 36 бр. риболовни мрежи с обща дължина около 2,8 километра и улов от 10 бр. калкан с общо тегло 18 кг. от които 3 бр. маломерен. На нарушителите са съставени 3 акта са извършване на стопански риболов без разрешително, за риболов по време на забрана и за улов на маломерна риба. Риболовните уреди и рибата са иззети, като 3 бр. маломерен калкан е върнат във водата.

Инспекторите на ИАРА са извършили проверки и в района на Дуранкулак, Езерец, Крапец и Шабла.  Открити и извадени от водата са  50 бр. незаконен риболовен уред тип “винтер”. Те са иззети и е съставен констативен протокол срещу неизвестен нарушител.  Инспекторите на ИАРА Добрич са съставили и акт на лице за незаконен улов на 18 кг. миди. При проверки във вътрешните водоеми е съставен акт на лице, извършващо либителски риболов без билет, съобщават още от Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури.
 
izzetivinteridobrich_600 

Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+