Добруджа се класира за Супер финала

Две победи в рамките на 20 часа записаха хандбалистите на Добруджа. След вчерашния успеха над Интер-Академик в Благоевград, днес състезателите от Добрич подариха победа над НСА на своя старши треньор - именника Георги Андреев.

Добруджа се класира за Супер финала

Добруджа спечели две от най-тежките си гостувания за сезона за две дни. Припомняме, че в събота отборът от Добрич разби четвъртия в първенството Интер-Академик в Благоевград с 39:28.


 

Днес жълто-железените победиха и петия в мъжката Национална хандбална лига НСА в София с 34:32. Добруджанци контролираха през цялото време развоя на срещата. Гостите от Добрич дръпнаха с 5:1 още в началото и поддържаха до края разликата от 4-5 гола.

 

Голмайсторите за Добруджа срещу НСА: Димитър Асенов - 8 гола, Борислав Борисов -  8, Петър Чивийски - 6, Николай Запрянов - 4, Чавдар Чернев - 3, Христо Йорданов - 3, Тансер Надир - 2.  

 

С добавените днес 2 точки Добруджа си гарантира класиране за Супер финала кръг преди края на редовния сезон.

 

Добричлии ще спорят за титлата за пети път в своята история. За четвърта поредна година до финала в първенството достигат Добруджа и Шумен.

 

В последния кръг от редовния сезон Добруджа ще приеме Осъм (Ловеч). Мачът ще се играе в зала "Русалка" в Добрич на 12 май (събота) от 16.00 часа.