Времето в понеделник

През тази нощ ще настъпи намаление на облачността. Минималните температури сутринта ще са между 10° и 15°.

Времето в понеделник
Утре (понеделник) преди обяд времето ще е предимно слънчево, като над Западна България ще се появи средна и висока облачност. След обяд, главно над западните и планинските райони, ще се развие купеста облачност и само на отделни места ще превали краткотрайно.

Ще бъде топло с максимални температури между 27° и 32°. Но привечер и през нощта срещу вторник с преминаването на атмосферен фронт неустойчивостта на атмосферата ще нарастне. Главно в Северна България ще има валежи, придружени от гръмотевици. А след полунощ ще започне да прониква хладен въздух.

Над Черноморието през по-голямата част от деня ще се задържи слънчево със слаб западен вятър. Едва привечер облачността ще започне да се увеличава, а вятърът от юг-югоизток усилва. Температурите след обяд ще достигнат 24°-26°. Вълнението на морето ще е 1 бал. Температурата на морската вода вече е 17°-18°.

През следващите дни на много места в страната ще има валежи, придружени от гръмотевици. Повече слънце ще има в сутрешните часове. Температурите ще се понижат и максималните ще са между 22 и 27°.