Топло и слънчево остава времето днес

Днес времето ще е предимно слънчево. След обяд, главно над западните и планинските райони, ще се развие купеста облачност, но само на отделни места ще превали краткотрайно. Ще бъде топло с максимални температури между 27 и 32°.

Топло и слънчево остава времето днес
Привечер и през нощта с преминаването на атмосферен фронт неустойчивостта на атмосферата ще усили. Главно в Северна България ще има валежи, придружени от гръмотевици. След полунощ ще започне да прониква хладен въздух.

Атмосферното налягане преди обяд временно ще се повиши, но по-късно през деня ще се понижава.

Топло време в планините. Ще преобладава слънчево време, след обяд с купеста и купесто-дъждовна облачност и на отделни места ще превали и прегърми. Вятърът почти през целия ден ще бъде от запад, привечер от югозапад до умерен, а през нощта от северозапад, прониквайки по-студен въздух. Дневна температура на 1200 м.н.в около 19°, на 2000 метра - около 14°.

Над Черноморието през по-голямата част от деня ще се задържи слънчево със слаб западен вятър. Едва привечер облачността ще започне да се увеличава, а вятърът от юг-югоизток усилва. Температурите след обяд ще достигнат 24°-26°. Вълнението на морето ще е 1 бал. Температурата на морската вода вече е 17°-18°.