Финалът на Обиколката на България ще бъде в Добрич

Стефан Христов от "Брисаспор" спечели Гран при "Добрич".

Финалът на Обиколката на България ще бъде в Добрич

27-годишният българин Стефан Христов, състезаващ се за турския колоездачен клуб Брисаспор, триумфира в Гран При „Добрич”. Той спечели масовия старт с дължина 195 километра, като спря хронометрите на 4:38.50 часа. Само на 8 секунди от него завърши Владимир Коев от отбора на Гваделупа, а трети на 1.23 минути се класира унгарецът Кристиан Ловаши от румънския тим Туснад.  Място в ТОП 6 намериха още: Хараламбос Кастрантас (Гърция), Небойша Йованович (Сърбия) и  Апостолос Буглас (Гърция).


 

stefan2_600 

 

Победителят получи красива купа от кмета на Добрич Детелина Николова и 1500 евро. Вицешампионът прибра 750 евро.

 

Общо 80 състезатели от 16 клуба взеха участие в последния старт от международната надпревара, която е от категория 1,2 и носи точки за световната ранглиста на ЮСИ.

 

По време на церемонията Детелина Николова поздрави всички участници и заяви, че за първи път в 62-годишната история колоездачната Обиколка на България участниците ще финишират в Добрич на 15 септември. Шефът на фирма Изида Младен Матеев, който е и председател на спортната комисия към Общинския съвет в Добрич също поздрави колоездачите. Той е категоричен, че в Гран При „Добрич” са взели участие железни мъже, които са проявили голяма воля и майсторството. В последния ден многобройната публика отново проследи изявите на майсторите в мъжкия спорт, а по време на церемонията зрителите по традиция получиха подаръци от домакините.