Окръжен съд – Добрич разпита пострадал по дело за отвличане

Окръжен съд – Добрич разпита 35-годишния пострадал по наказателно дело за отвличане срещу варненците Боян Ф. И. на 30 години, Константин Г. Л. на 34 години и добричлията Емилиян К. Ен. на 23 години. Те са обвиняеми за това, че на 27.06.2009 г. в село Телериг, в съучастие като съизвършители с още 3 лица са го отвлекли.

Окръжен съд – Добрич разпита пострадал по дело за отвличане
Пресцентърът на Окръжен съд – Добрич припомня, че на 24.02.2011 г. трима подсъдими за престъплението сключиха с Окръжна прокуратура – Добрич, споразумение за решаване на делото в досъдебното производство.
Наказателното дело срещу другите участници в престъплението продължи в отсъствие на пострадалия, който пребивава извън страната. Неговото отсъствие и на свидетел по делото от осъдените вече лица, стана причина за многократно отлагане на процеса.

Отвлеченият разказа пред съда, че съвместния му бизнес с Веселин Данаилов не вървял и той поискал да се оттегли. Върнал се в Добрич, но не живеел в дома си. Заради слух, че Данаилов е обявил награда за откриването му, той се страхувал да се прибере. Работел в дискотека в с. Телериг. Докато бил навътре в бара една вечер около 8,45 ч. усетил удар по тила и изгубил съзнание. Свестил се в автомобил Мерцедес по пътя. В колата спрямо него не било упражнено насилие.

Пресцентърът припомня, че според обвинителния акт осъденият вече Веселин Данаилов и пострадалият се занимавали с монтаж на климатична техника. Според Данаилов пострадалият периодично присвоявал част от сумите, които чуждестранен поръчител привеждал за покриване на текущи разходи и изплащане на заплатите на работниците. В един момент пострадалият се установил да живее в село Росеново и започнал работа в дискотека в село Телериг. Данаилов неуспешно издирвал партньора си, звънял му по мобилния телефон и няколко пъти го търсил на работно място.

На 27.06.2009 г. подсъдимият Емилиян Ен. се обадил по телефона на Веселин Данаилов, че пострадалият се намира в с. Телериг. Данаилов се свързал със свои познати и ги помолил да го придружат. Те пристигнали в селото с два автомобила – „Мерцедес” и „Опел Вектра” около 21 ч. Петима от тях влезли в дискотеката и пострадалият и Веселин Данаилов започнали да спорят. Данаилов се ядосал и нанесъл два силни удара с юмрук в областта на лицето му. Той паднал на земята и вероятно за кратко е изгубил съзнание. Осъденият вече Кристиян Тишев също започнал за нанася удари с крак по тялото на пострадалия. Осъденият Николай Захариев се опитал да преустанови нападението на Тишев. Веселин Данаилов и Боян Ив. го хванали под мишниците и влачейки го по земята го изнесли навън и го качили на задната седалка в „Мерцедеса”. Мъжете отпътували с двете коли. Свидетел на инцидента съобщил на собственика на дискотеката, който уведомил полицията и лицата били задържани.

Окръжен съд – Добрич отложи процеса, поради отсъствието на призования като свидетел и осъден вече Захариев. Причина за отлагане стана и отсъствието на адвоката на един от подсъдимите. Делото ще продължи на 22 юни.