Отличиха осем червенокръстци в Добрич

Зам. областният управител д-р Катя Ганова: Приемам отличието като оценка за добрия диалог между държавата и неправителствения сектор

Отличиха осем червенокръстци в Добрич

Днес, 7 май, по повод Световния ден на Червения кръст и Червения полумесец, който се отбелязва на 8 май, заместник - областният управител д-р Катя Ганова бе отличена със званието Заслужил деятел от Областния съвет на БЧК - Добрич. Тя връчи Поздравителен адрес от името на Областния управител Желязко Желязков.


 

Като благодари за високото отличие, заместник областният управител д-р Ганова подчерта, че приема наградата като оценка за работата на целия екип на Областна администрация. Тя обърна внимание на факта, че отличието получено от БЧК е в резултат на добро взаимодействие и конструктивен диалог между държавата и НПО.

 

Общо осем души получиха отличия като дългогодишни активисти, доброволци и служители в милосърдната организация. Двама от тях са от младежката структура на БЧК.

 

Световния ден на Червения кръст и Червения полумесец се празнува от 1953 година по решение на Международната федерация на ЧК в чест на годишнината от рождението на Анри Дюнан, инициатор за основаването на Международния комитет на ЧК през 1863 година.

 

Девизът на честването през 2012 година е " Младежта е на ход".