Дъжд и гръмотевици ни чакат днес

Над страната днес ще преминава студен атмосферен фронт. Облачността ще е значителна, купесто-дъждовна и на много места ще има превалявания, придружени с гръмотевици.

Дъжд и гръмотевици ни чакат днес
По-интензивни ще са явленията в часовете около и след обяд, когато са възможни и локални градушки. Почти без валежи и с доста слънчеви часове ще бъде в най-западната част от Дунавската равнина, където ще духа слаб северозападен вятър. Дневните температури ще се понижат и максималните ще са между 22 и 27°. В София: 21-22°, съобщава дежурният синоптик на НИМХ при БАН Анастасия Стойчева. Атмосферното налягане ще е близко до средното за месец май.

Над планините ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност. На много места ще има валежи от дъжд, придружени с гръмотевични бури. Вятърът ще е променлив по посока и скорост. Максимална температура на 1200 метра - около 13°, на 2000 метра - около 6°.

По Черноморието ще има значителна облачност. На места, главно по северното крайбрежие ще превали дъжд, ще прегърми. Преди обяд вятърът ще е от северозапад, след обяд - от изток-североизток, слаб. Максимални температури - между 21 и 25°. Температурата на морската вода е 17-18. Вълнението на морето ще бъде 1 бал.