Студентка на Международния колеж показва филм в Дания

Студентката Веселина Маджарова, спечелила първо място в България във видеоконкурс за студентски видеофилм на тема „Моето Еразъм приключение”, ще представи младежкото видео на честването на 25 години програма „Еразъм ” в Копенхаген, Дания. Видеото ще бъде излъчено на събитието на 09 май 2012г – Ден на Европа.

Студентка на Международния колеж показва филм в Дания

Студентката от втори курс на програма „Хотелски мениджмънт на английски език” във Висше училище Международен колеж пребори конкурентите си в конкурса, организиран от Центърът за развитие на човешките ресурси на национално ниво и си спечели правото да участва в честването на 25 години програма „Еразъм ”. На събитието по случай годишнината на програмата за обмен ще се включат представители на университети от цяла Европа.



В момента Веселина е на студентска мобилност във Финландия и прекарва един семестър в Университет Лауреа  (Laurea University of Applied Sciences).


В конкурса участваха представители на 18 университета от цялата страна, както и българи, обучаващи се в чужди университети, или участващи в момента в мобилност по програма Еразъм. Специално избрана комисия от представители на Националната агенция по програма „Учене през целия живот” и на Европейската организация на Еразъм студентите в България оцени всички постъпили легитимни кандидатури и излъчи най-добрите сред тях. Във връзка с годишнината бе проведен и фотоконкурс „Еразъм за теб и мен”.