Водещи заглавия в пресата днес

Язовир заля карловско село; "Медиана": При избори днес - ГЕРБ 26,1 %, БСП - 20 %...

Водещи заглавия в пресата днес
Проучвания.

„Труд":

"Медиана": При избори днес - ГЕРБ 26,1 %, БСП - 20 %

Поне една четвърт от избирателите в България се страхуват да изявят свободно политическите си убеждения. Това показват данните от социологическо проучване на агенция "Медиана", направено между 25 април и 4 май сред 1002 души.
Според анкетираните свободната изява на политическите им убеждения може да им навлече неприятности.
На въпроса "страхувате ли се, че могат да ви тормозят (да си имате проблеми), заради вашите политически убеждения", през юли 2011 г. положително са отговорили - 15%, а през май 2012 година - 25%.

Издирват се.

„Стандарт":

Братя Галеви се покриха

Братя Галеви се покриха. От дни никой не ги е виждал в Дупница. Не се вясват в своето кафене, не се мяркат и по улиците. Комшиите им от кооперациите, където живеят, са им забравили очите. "Няма ги от деня, когато обявиха присъдите. Само близките им останаха в апартаментите", коментираха вчера съседи. Пламен Галев зарязал втората си съпруга с малкото им дете, сега в жилището идвала тъщата да помага, издадоха хора от блока. Ангел Христов-Геле също изчезнал от апартамента, в който живее с приятелката си. Вчера бившите барети не бяха открити на адресите им от съдебната полиция, която дойде, за да ги отведе в затвора.


„Синята коалиция".

„Дума":

Петър Стоянов "плаши", че няма да подкрепи СДС

Ако на предстоящите догодина избори СДС се коалира с ДСБ, президентът (1997-2002) Петър Стоянов нямало да гласува за сините, обяви той в тв интервю вчера сутринта. "Аз самият, който 22 години непрекъснато съм гласувал само и единствено с бюлетината на СДС, ако се случи тази коалиция и отидем заедно на изборите, за първи път в живота си няма да гласувам", заяви Стоянов. Било му обидно да даде гласа си за СДС, а той да отидел за Иван Костов.
Стоянов каза, че говори от позицията на "носталгичен седесар, а не като бивш политик, който участва в делата на българската настояща десница". ДУМА припомня, че братът на президента Емил Стоянов е евродепутат от ГЕРБ, а племенникът му Стефан Стоянов е зам.-кмет на Пловдив в екипа на Иван Тотев (ГЕРБ).

В ареста.

„24 Часа":

Николай Русинов окончателно в ареста за убийството на Яна

Николай Русинов - Чеци остава окончателно в ареста, реши Софийският апелативен съд (САС), който гледа днес мярката му за неотклонение, съобщи БГНЕС.
Магистратите счетоха, че има достатъчно доказателства да се направи предположение, че Николай Русинов е допринесъл за убийството на Яна Кръстева в Борисовата градина през лятото на 2011 година.
Съдиите се позоваха на експертизата от Австрия, която упоменава часа и начина, по който е убита Яна. Магистратите прецениха, че космите на Чеци са намерени основно по корема и гърдите на момичето. А съдебномедицинската експертиза посочва, че тя е убита чрез притискане на тези две места.

Наводнение.

„Новинар":

Язовир "Сопот" заля карловско село

Язовир "Сопот" започна да прелива във вторник следобед заради проливните дъждове. Наводнени са част от дворовете и приземните етажи на няколко къщи в долната част на карловското село Дъбене. Няма данни за пострадали хора.
На място незабавно са изпратени екипи на пожарната от Карлово, Сопот и Хисаря. Екипите работят за ограничаване на последиците от наводнението в селото.