Чиновниците с до 22 заплати годишно, въпреки клетвите ГЕРБ бетонира големите бонуси

Това е една от обединяващите теми за всекидневниците в четвъртък

Чиновниците с до 22 заплати годишно, въпреки клетвите ГЕРБ бетонира големите бонуси
„СТАНДАРТ” „Данък здраве за нова къща” Купуваме и кола с бележка за платени осигуровки Кола и апартамент ще можем да купим само срещу платени здравни вноски. Това реши вчера правителството, като одобри промените в Данъчноосигурителния процесуален кодекс. Идеята беше лансирана от новия здравен министър Десислава Атанасова още при встъпването й в длъжност. Тя предложи още на хората без здравни вноски да не се издават лични карти или шофьорски книжки, но това не бе прието от управляващите.  
 
„ТЕЛЕГРАФ” „Трият Е-тата от етикета” Производители на хранителни стоки масово не изписват вредните съставки със съкращенията Е върху опаковките. Вместо това в съдържанието са сложени пълните имена на химическите съединения, които са неразбираеми за повечето хора. Тенденцията беше потвърдена за „Телеграф" от агенцията по храните. Оказва се обаче, че тази практика не е незаконна, защото производителите са задължени да изписват съставките като Е или с тяхното пълно химическо название.  
 
„24 ЧАСА” Властта на психотест Кандидатите за изборни длъжности да минават на изпита преди вота Шефът на депутатите от ГЕРБ предлага Сделки с имоти коли само срещу бележка за платени здравни вноски Отвързват таксата за преглед при лекар от минималната заплата Прехвърлянето на имоти или продажбата на автомобили да става само чрез представяне на удостоверение за липса на задължения за здравноосигурителни вноски от Националната агенция за приходите.    
 
„КЛАСА Двигателят на българската икономика забуксува След двуцифрен растеж през 2011 г. за първите два месеца износът ни намалява с 6% Всяко второ ново жилище е построено на морето Строителството се е утроило за пет години от 2004-та до 2009-а, след това започва бързо да спада
 
„ПРЕСА” За добрите чиновници - до 22 заплати Зависи от шефа, Дянков е съгласен Най-ценните чиновници ще получават до 22 заплати годишно. По предложение на прекия началник на отличниците ще се раздават бонуси в размер до 80% от 12-месечното им възнаграждение. Прогноза: 30% по-слаба реколта от пшеница От студовете най-много са пострадали черешите Половината от рапицата е унищожена вследствие на стихиите, които удариха реколтата тази стопанска година.  
 
„РЕПУБЛИКА” Галеви - партизани Министър Цветанов се надява да се предадат След като 2 дни ги чака, обяви национално издирване 8000 лв. отгоре за чиновниците Осем хиляди лева допълнително може да си докарва човек на държавна служба. Решението беше взето от депутатите, които приеха на второ четене промените в Закона за държавния служител.  
 
„19 МИНУТИ” ЧИНОВНИЦИТЕ С 22 ЗАПЛАТИ ГОДИШНО Чиновниците могат да получат до 22 заплати за една година и то законно. Към редовните 12-месечни възнаграждения като екстра и допълнително материално стимулиране могат да се прибавят и до 10 допълнителни заплати. РАНГЛИСТА ЗА ПОТРЕБИТЕЛИ Топмарки кисело мляко не отговарят на стандартите БОР-ЧВОР с бг бацил под нормата, има 3,3% процента мазнини, а пише 3,6; домлян е №1  
 
„ТРУД” Следовател ограби мъртвец Следовател задигнал нотариален акт от жилището на мъртвец по време на оглед, след което присвоил апртамента на починалия. Това стана ясно от обвинителния акт, внесен вчера срещу Боян Боянов - бивш служител на столичното следствие. Учиш занаят вземаш евротапия Европейско приложение към свидетелството за професионална квалификация ще се издава на учениците, завършили гимназия със занаят. По този начин абитуриентите ще имат по-лесен достъп до целия пазар на труда в общността, тъй като знанията и образователната квалификация ще бъдат признавани по-бързо в съответните държави. Това е една от промените, които ще бъдат записани в измененията на Закона за професионалното образование и обучение. Те се подготвят от екипа на просветното ведомство, научи „Труд".
 
„МОНИТОР” Акция „Голо оръжие” на матурите Директори и квестори удрят преписването от пищови Компютър разбърква тестовете, теглят темата от 30 готови Акция срещу преписването на матурата по български език и на изпита за влизане в гимназия започнаха директорите на училища, където ще има изпит заедно с квесторите. Строгите мерки преподавателите, ангажирани с тестовете, наричали помежду с кодовото име „Голо оръжие”, защото смятали да ударят скритите под дрехите царски пищови и оставянето на теми и отговори в тоалетните на етажа. Без съдебни споразумения при смърт на пътя 10 години затвор за шофьорите убийци Съдебните споразумения при убийство на пътя отпадат като възможност, решиха вчера депутатите, които приеха на първо четене промени в Наказателния кодекс. Така джигитите, причинили смърт при пътен инцидент, вече няма да могат да отърват решетките. От 2 до 8 г. в затвора вече ще лежат шофьорите, които са блъснали друг водач или пешеходец и са увредили здравето му, в случай че са били пияни, нямат книжка или са причинили инцидента на пешеходна пътека.
 
„НОВИНАР” 10 години зад решетките за убийците на пътя Отпада възможността за съдебно споразумение Шофьори, причинили смърт на пътя, ще се наказват със затвор от 3 до 10 години. Това решиха депутатите при окончателното гласуване на промените в Наказателния кодекс. Досега за смърт по непредпазливост санкцията бе едва до 6 години зад решетките. Хванаха 400 пликчета дизайнерска дрога Пловдивската полиция се натъкна на 400 пликчета с дизайнерска дрога, намиращи се в апартамента на 38-годишен мъж. Според криминалистите откритото вещество е известно като „Бонзай", хит е сред тийнейджърите и се разпространява все повече в града. Задържаният мъж от Момчилград е стар познайник на полицията.
 
„ЗЕМЯ” Арестуваха за ДДС измами съдружник на Любомир Павлов Пловдивският бизнесмен Костадин Хайков, съдружник на Любомир Павлов, е един от четиримата арестувани за ощетяване на държавата с над 2 милиона лева. Двама от тях са от Пловдив, двама - от София. От юни миналата година досега при деклариране на нереални сделки с ваучери, месо, цигари и услуги те не са плащали ДДС. Дългът ни расте с по 5 млн. лева на ден Държавният ни дълг расте с по 5 млн. лева на ден, сочат месечните данни на финансовото министерство.От началото на годината той се е повишил с близо 430 млн. лв. и в края на март възлиза на 12 млрд. лв, или 15,2% от очаквания БВП.
 
„СЕГА” Въпреки клетвите на Борисов ГЕРБ бетонира големите бонуси Чиновниците ще могат да получават до 22 заплати годишно Въпреки заканите си да прекратят раздаването на солидни бонуси в държавната администрация, вчера управляващите прокараха текст, според който и занапред във ведомствата ще могат да си раздават до 10 заплати допълнително на човек през годината. Така и петият опит на Бойко Борисов да сложи край на безпринципното раздаване на премии завърши като предишните - без успех въпреки шумните акции. Здравната каса дава 9 млн. лв. на болница без нито един пациент Бюджетът е утроен още преди частната лечебница да заработи Най-новата болница на пазарджишкия бизнесмен Михаил Тиков - "Софиямед" в столицата, беше тържествено открита вчера от здравния министър Десислава Атанасова и управителя на здравната каса Пламен Цеков. От пресслужбата на Министерския съвет беше официално съобщено, че на откриването ще присъства и премиерът Бойко Борисов, но поне той в крайна сметка не дойде.  
 
„ДУМА” Чиновниците с до 22 законни заплати годишно Депутатите ограничиха общинарските възнаграждения До 22 заплати годишно ще могат да получават държавните чиновници съвсем законно. Това решиха депутатите вчера, като приеха окончателно на второ четене текстове от промените в Закона за държавния служител. Станишев ще открие кампания срещу младежката безработица в Европа Президентът на ПЕС и лидер на БСП Сергей Станишев ще участва в откриването на мащабна кампания на европейските социалисти срещу младежката безработица в Брюксел утре. Заедно с водещи политически лидери от левицата и активисти от цяла Европа ще се съберат на площад “Square de Meeus” в 12 ч. и ще дадат старт на кампанията “Твоето бъдеще е и мое бъдеще".