Кметове нищят общинските бюджети и проекти

Управителният съвет на Националното сдружение на общините заседава в Пазарджик

Кметове нищят общинските бюджети и проекти

Кметът на Добрич Детелина Николова ще участва на 11 май в заседание на Управителния съвет на Националното сдружение на общините в Пазарджик. Членовете на съвета ще разгледат становища по проекти на нормативни актове и програма за взаимодействие между МВР и НСОРБ.

 

Кметовете ще обсъждат още критериите за подпомагане на общините за достъпа им до финансиране от фонд „ФЛАГ" за 2012г., годишен финансов отчет на „НСОРБ – Актив" за 2011г и програма и условия за провеждане на предстоящи форуми. Дневният ред предвижда и разглеждане на резултати от важни срещи на представители на НСОРБ, както и актуални въпроси на общините от региона.

 

В рамките на заседанието, в което ще участват и членове на парламентарната комисия по регионална политика и местно самоуправление, ще бъдат направени анализи за изпълнението на общинските бюджети за 2011г. и на общинските проекти, съфинансирани от ЕС. Ще се дебатират и актуални проблеми за взаимодействието между НСОРБ и парламентарната комисия по регионална политика и местно самоуправление.