Вестниците пишат ...

Безспорна обединяваща тема е арестът на сина на Гриша Ганчев

Вестниците пишат ...

„24 ЧАСА"


„Арестуваха Данаил Гришов Ганчев" Синът на Гриша Ганчев - Данаил, и още 5-има изпълнителни директори и техни заместници на" Литекс комерс" и на фирма "Симек" бяха арестувани вчера за големи измами с ДДС при сделки със захар.

 

„РЕПУБЛИКА" „Гриша Ганчев пред РЕПУБЛИКА: Плащам 25 млн. лв. ДДС

ДДС-то в захарния бизнес е около 50 млн. лв. на година, а 25 млн. лв. се внасят в хазната от „Литекс Комерс".

 

„КЛАСА"

„Дянков се прицели в балансиран бюджет, МВФ иска от нас още фискални буфери"

След като до март бюджетът светеше "на червено" с 0,9% от БВП, по предварителни данни за април се очаква излишък от около 440 млн. лв.

 

„ТРУД"

„Арестуваха сина на Гриша Ганчев"

Това стана при акция на ГДБОП и НАП срещу злоупотреби с ДДС в захарния бизнес. Няколко часа спец полицаи и данъчни обискираха централния офис на "Литекс комерс" в София.

 

„ПРЕСА"

Червен общинар си напазарувал 70 имота

Жена му взела терен за 44 стотинки квадрата от фирма на Кметството 70 сделки с терени е навъртял за 14 г. червеният общински съветник арх. Борислав Борисов, огласи вчера ГЕРБ в столичния парламент.

Местата във ВУЗ с 5000 повече от абитуриентите

За първи път приемат инженери и с матура по български език С над 5000 повече са местата в университетите от броя на завършващите тази година абитуриенти. Наесен в аудиториите трябва да влязат 70 259 студенти

 

„ПОЛИТИКА"

Пcuxomecm за кандидатите за депутат и президент Не може заради двама-трима да се подкопава авторитетът на всички, призовава Красимир Велчев от ГЕРБ

Свидетели под преса Тарторът на Октопода се опитва да въздейства върху хората, чиито показания могат да го пратят в затвора

 

„ДУМА"

Хотелите - с облекчения като общежитията

В мерките за Студентския град в София министър Лиляна Павлова пробутва ниска такса смет за едри бизнесмени

Любчо Георгиевски: Македония спешно да направи компромис за името "Македония спешно трябва да направи компромис за името на държавата". Това заяви вчера в София бившият премиер на Македония и лидер на ВМРО - Народна партия Любчо Георгиевски.

 

„СТАНДАРТ" 4:2 срещу лошите

Таки спипан в Дубай, Хамстера готвел атентат 4:2 срещу лошите. Това е резултатът след вчерашния ден, в който имаше зрелищни арести почти през час. Осъдените Братя Галеви не се появиха, но вместо тях в ръцете на МВР паднаха четири едри риби. Арестувани бяха соченият за кокаинов бос Таки, синът на Гриша Ганчев - Данаил, тарторът на Опасните Върбан Борисов-Боксьора и Антон Петров-Хамстера.

Взеха Христос от баща му Куриозна драма шокира Асеновград. Новородено е отнето от баща му, който не успял да го узакони като свое заради изгубени лични документи. В същото време родилката изпаднала в тежка депресия и е приета в психиатрия. Вече пети месец бащата Георги Кечев води дела, за да си върне сина Христос.

 

„ТЕЛЕГРАФ"

Закопчаха ги, Таки в Дубай, хамстера в София

Знакови фигури на родния престъпен свят бяха задържани в разстояние от само няколко часа и на 1600 км. един от друг. След международно издирване, продължило над 3 години, късно вечерта в сряда беше арестуван наркобосът от гръцки произход Христофорос Аманатидис-Таки. Той е бил закопчан в апартамента си в Дубай от агенти на Интерпол.

Бойко пратил герберите на психотест Кандидатите за депутати от ГЕРБ до един са минали през психиатрични прегледи, преди да влязат в листите за парламент през 2009 година. Това разкри за „Телеграф" заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ Димитър Главчев.

 

„СЕГА"

След 1 юни пушенето става мисия почти невъзможна

Цигарите се забраняват на всички закрити обществени места освен летищата По-строги от очакваните мерки за ограничаване на пушенето на обществени места гласуваха депутатите от здравната комисия на парламента. От 1 юни тази година се забранява тютюнопушенето на закрити обществени места, включително и на работните места, а също и на откритите места, където се събират деца, решиха депутатите, приемайки на второ четене промени в Закона за здравето.

Властта захароса имиджа си пред Брюксел с акция срещу Гриша Ганчев

Данъчни и антимафиоти атакуваха фирмите за захар и арестуваха сина на бизнесмена, чийто автомобилен завод премиерът откри преди два месеца Данъчни, икономическа полиция и ГДБОП атакуваха вчера захарните фирми от империята на бизнесмена Гриша Ганчев.

 

„НОВИНАР"

Ще си пушим на стадиона и докато чакаме рейса

ГЕРБ не иска да дразни обществото Забраната за пушене на открито от 1 юни ще отпадне. По-строгите мерки бяха отхвърлени след трайно гласуване на депутатите от ГЕРБ в парламентарната им група. По този начин пушенето в парковете, стадионите, на спирките и по улицата няма да бъде забранено, каквато беше първоначалната идея на народните избраници. Аргументът за отказа им от по-крути мерки е, че тази забрана ще е много рестриктивна и няма да бъде приета добре от обществото.

Магистрална дива дължи 50 бона от актове

Труженичка на любовта дължи повече от 50 000 лв. на полицията от неплатени актове. 38-годишната Мергюл въобще и не възнамерявала да си плаща глобите към органите на реда. „Ако изкарам толкова пари, ще си ги прибера в джоба, няма да ги давам на държавата", настоява на своето магистралната дива. Жената от пет години се занимава с най-древната професия, за да изхранва четирите си отрочета, които обаче преди време й били отнети от социалните.

 

„ЗЕМЯ"

Работи go смърт!

Пенсионната реформа на вицепремиера Симеон Дянков е под наслов „работи и умри", заяви депутатът от БСП Корнелия Нинова вчера при дебатите за програмата на кабинета за реформи. По думите й премиерът пък строи пътища за украса и съобразява изграждането им с размножителния период на костенурки и червеношийки, без да се интересува, че. по тях не пътуват камиони и ТИР-ове, защото няма работеща икономика.

Иде голяма сеч в малките гори Еколозите готови на всичко срещу промените в новия закон Иде голяма сеч в малките гори, след като парламентът вчера гласува за горски територии - собственост на физически, юридически лица и техни обединения, с обща площ до 2 хектара да не се изработват горскостопански програми.