Ремонтите продължават

Тече процедурата по избор на фирма за аварийни пътни ремонти

Ремонтите продължават

Миналата седмица са отворени ценовите предложения, решението на кмета за избор на изпълнител е излязло и в момента тече 10-дневния срок за обжалване. Веднага след това ще започне изкърпване на най-уязвимите участъци по уличната мрежа.




Започна ремонт на старата настилка от бетонови плочи по пешеходната зона между площадите „Тракийски“ и „Свобода“. Това е основно на местата, където е била разположена тежка 30-тонна техника за почистване на канализацията, която е на нивото на жилищните блокове (страната откъм бл. „Пирин), съобщи зам. кметът арх. Пламен Ганчев. Проблемите в тези участъци са възникнали от запушване на канала.


Продължава работата по преместването на дървения град. Съоръженията са претърпели основна рехабилитация и се монтират на новото си място н градския парк. В рамките на 20 дни монтажът трябва да приключи, да се обособят настилките и два подхода към детската площадка.


Паралелно с това тече подготовката за възстановяване на розариума на мястото, на което е съществувал преди години.


Продължават дейностите по оборудване на пешеходните пътеки със знаци основно край училищата и детските градини, и на интензивните пътникопотоци в града.