Продължава победният ход на добричлийки на Световното по бокс

Светлана Каменова днес записа втора победа на Световното първенство по бокс за жени в Китай и се класира за 1/4-финалите.

Продължава победният ход на добричлийки на Световното по бокс

Двукратната победителката в класацията Спортист на Добрич днес надви с 10:6 Саня Султанкизи от Казахстан. Припомняме, че преди това Светлана Каменова отстрани туркинята Гюл с 16:7 в първия си мач от световното първенство в категория до 57 кг. В следващия кръг добричлийката ще срещне Кил Ок Ким от КНДР. Мачът е в сряда.


 

За съжаление категорията на Каменова - до 57 кг., не е олимпийска. Световното по бокс за жени в Китай е и квалификация за Олимпиадата в Лондон. За най-големия спортен форум ще се класират 1/4-финалистките в 3 категории - до 51, до 60 и до 75 кг. През това лято в Лондон женският бокс ще дебютира на Олимпийски игри.

 

На една победа от класиране за Олимпиадата е друга добричлийка - Стойка Петрова. Спортист номер 1 на Добрич за изминалата година излиза утре на ринга срещу Сара Урамун от Франция в 1/8-финал в категория до 51 кг.

 

Стойка Петрова вече записа две победи на Световното по бокс за жени в Китай -  тя първо надигра Лаопеам (Тайланд) с 10:8, а след това се наложи с 16:10 над Валерия Калабрезе от Италия.