Браво! Добрич ще има представител на Олимпиадата в Лондон!

Спортист номер 1 на Добрич за 2011 г. Стойка Петрова днес записа трета победа на световното по бокс за жени. С достигането до 1/4-финал в категория до 51 кг. тя се класира за Олимпиадата в Лондон през лятото.

Браво! Добрич ще има представител на Олимпиадата в Лондон!

Днес Стойка Петрова победи на 1/8-финал Сара Урамун от Франция с 21:15.


 

Това е трета победа за спортист номер 1 на Добрич за 2011 г. на световното първенство по бокс за жени, което се провежда в Китай. Тя първо надигра Лаопеам (Тайланд) с 10:8, а след това се наложи с 16:10 над Валерия Калабрезе от Италия.

 

Последното препятствие преди медалите от световното пред Стойка ще бъде Каролина Анна Михалчук от Полша. 1/4-финалният им мач е утре.

 

С класирането си в първите 8 на света Стойка Петрова завоюва олимпийска квота за игрите в Лондон. През това лято женският бокс ще дебютира на Олимпийски игри, а благодарение на Стойка Добрич отново ще бъде представен на най-големия спортен форум на планетата.

 

Припомняме, че още една добричлийка Светлана Каменова се класира за 1/4-финалите на Световното първенство по бокс за жени в Китай. Двукратната победителката в класацията Спортист на Добрич вчера надви с 10:6 Саня Султанкизи от Казахстан, а преди това отстрани туркинята Гюл с 16:7 в категория до 57 кг. Утре добричлийката ще срещне Кил Ок Ким от КНДР. За съжаление категорията на Каменова - до 57 кг., не е олимпийска. Победа утре ще осигури поне медал на Светлана.