Кметът Николова участва в Общо събраниe на Асоциацията на черноморските общини

Кметът на Добрич Детелина Николова ще вземе участие в Общото събрание на Асоциацията на българските черноморски общини на 16 май в град Варна. Гости на събранието ще бъдат зам. министърът на МРРБ Николина Николова и Нейно Превъзходителство г-жа Тове Скарстейн – посланик на Кралство Норвегия у нас.

Кметът Николова участва в Общо събраниe на Асоциацията на черноморските общини

Асоциацията на българските черноморски общини ще отчете своята дейност за периода 2010 – 2011 г. и ще представи приоритетe си за 2012. Ще бъде избран нов управителен съвет и негов председател за мандат 2012 – 2013 г.


 

След приключване на работата по дневния ред участниците ще се включат в церемония за откриване на новоизградена от АБЧО сграда по модел на нискоенергийна сграда, предоставена от община Варна за 10 години безвъзмездно ползване.

 

През 2010 г. община Добрич реализира проект  “Българо-Норвежко партньорство в областта на енергийната ефективност и възобновяемите енергийни източници за намаляване на вредните газове в публичния сектор на Черноморските общини”, финансиран по Норвежката програма за сътрудничество за икономически растеж и устойчиво развитие в България и Румъния.

 

По проекта в Добрич бе реализиран пакет от енергоефективни мерки в детска ясла № 2 “Радост”. Постигнати са над 50 % икономии на енергия, а в летните месеци икономиите достигат до 70 %. Освен това по проекта са изготвени и енергийни обследвания на детските ясли с номера 1 и 3.