Посланикът на Норвегия откри изложба в Шабла

Вчера, в Зеления образователен център в град Шабла, Нейно превъзходителство посланикът на Кралство Норвегия в България Тове Скарстейн и кметът на община Шабла проф.Райна Бърдарева, откриха изложба „Снимки от Норвегия” на фотографа Владимир Донков

Посланикът на Норвегия откри изложба в Шабла

Тя е част от събитията, с които посолството на Норвегия отбелязва националния празник на страната -17-ти май.



Кметът на общината проф.Бърдарева благодари на Нейно превъзходителство за визитата и за възможността да й покажат преобразената сграда на старото училище, с финансовата подкрепа на Норвежкото правителство, чрез Програмата за сътрудничество, в партньорство с община Сондреленд. Проф. Бърдарева посочи, че проектът е реализиран и със съдействието на Красимир Кръстев - кмет на община Шабла през миналия мандат, който присъства на събитието. Тя пожела на Нейно превъзходителство успешна дипломатическа кариера и й поднесе символът на страната ни - българска роза.


Нейно превъзходителство посланикът на Кралство Норвегия в България, г-жа Тове Скарстейн сподели с присъстващите радостта си от възможността да посети още едно красиво кътче на България и да разгледа фантастичния зелен център и че сграда, която е била училище, днес отново е модерен център за обучение.

 

Представяйки фотоизложбата „Снимки от Норвегия” и нейния автор Владимир Донков, Нейно превъзходителство посочи, че той е млад човек, който работи при екстремни условия и благодарение на това, обективът му е запечатал невероятните красоти на Севера и в частност на кралство Норвегия.