Добричлийка си осигури медал от световното по бокс за жени

С днешната победа на 1/4-финалите Светлана Каменова си гарантира медал от Световното първенство по бокс за жени, което се провежда в Китай. Другата добричлийка Стойка Петрова отпадна в подножието на медалите, но пък с достигането си до първите осем в света спечели квота за Олимпиадата в Лондон.

Добричлийка си осигури медал от световното по бокс за жени

Двукратната победителката в класацията Спортист на Добрич Светлана Каменова днес разби Кил Ок Ким от КНДР с 25:15 в 1/4-финал в категория до 57 кг. от Световното първенство по бокс за жени в Китай. Победата е трета за българската на шампионата. Тя първо отстрани туркинята Гюл с 16:7, а след това надигра с 10:6 Саня Султанкизи от Казахстан. Класирането за 1/2-финал гарантира на Светлана поне бронзов медал от световното. В петък тя излиза в мач за класиране на финал.


 

Спортист номер 1 на Добрич за 2011 г. Стойка Петрова днес загуби с 27:14 от Каролина Анна Михалчук на 1/4-финал в категория до 51 кг. Полякинята спря серията от 3 победи на световното на Стойка. Преди да срещне Михалчук, добрилийката надигра на ринга в Китай последователно Лаопеам от Тайланд с 10:8, Валерия Калабрезе от Италия с 16:10 и Сара Урамун от Франция с 21:15.

 

Стойка Петрова е единствената българка, която се класира за Олимпиадата в Лондон. През това лято женският бокс ще дебютира на Олимпийски игри, а благодарение на влизането в осмицата на световното на Стойка, Добрич отново ще бъде представен на най-големия спортен форум на планетата.

 

Категорията на Светлана Каменова - до 57 кг., не е олимпийска.