Силен международен хандбален турнир за юноши в Добрич

17-годишните юноши на ХК Добруджа ще домакинстват на надпреварата, в която ще срещнат връстниците си от Бурса (Турция) и Констанца (Румъния). Турнирът ще се проведе на 26 и 27 май в зала "Русалка" в Добрич.

Силен международен хандбален турнир за юноши в Добрич

С международен турнир в Добрич ще загреят за решителните мачове в родния шампионат юношите младша възраст на Хандбален Клуб Добруджа. Съперници ще се едни от най-силните школи на Балканите - Бурса (Турция) и Констанца (Румъния).


 

Истински празник за любителите на хандбала в Добрич ще бъде следващият уикенд. Турнирът на 17-годишните юноши ще бъде на 26 и 27 май (събота и неделя), а в същите два дни и мъжете на Добруджа ще приемат Шумен в Супер финал в Националната хандбална лига.

 

Юношите младша възраст на Добруджа, които са водени от треньора Светослав Божков, ще използват турнира за подготовка за финалите в родното първенство. Те ще се проведат в Добрич от 15 до 17 юни. 17-годишните юноши на ХК Добруджа вече спечелиха Купата на България през този сезон.

 

15-годишните юноши, които също са носители на Купата на България, вчера победиха Локомотив (Варна) и Спартак (Варна) и се класираха за държавните финали. Те отново ще бъдат в Добрич, в периода 8-10 юни. И тази гарнитура на Добруджа е водена от треньора Светослав Божков, който донесе много медели и трофеи на отбора през последните 2 години и утвърди добричката школа като водеща в родния хандбал.