Празничната програма на 24 май в Добрич

Община град Добрич призовава да издигнем българското знаме пред домовете си, за да пребъде българското слово, да помним своя род и език и да се наричаме с гордост българи!

Празничната програма на 24 май в Добрич
Тържествата за Деня на славянската писменост, българската просвета и култура ще започнат на 24 май от 9.00 часа с празнична литургия в храм “Свети Георги”. Ще бъде отслужен благодарствен молебен, посветен на светите равноапостоли Кирил и Методий.
 
Денят на славянската писменост, българската просвета и култура ще се открие официално в 10.00 часа на площад “Свобода”. Гост на откриването ще бъде зам. министърът на образованието, младежта и науката Петя Евтимова.
 
На площада ученици от добричките училища ще възпроизведат ритуала за предаване на знамената на училищата от випуск 2011/2012 на випуск 2012/2013 година. Традиционното празнично шествие, което преминава през централната улица на Добрич, ще бъде водено от 100-годишна икона на светите братя Кирил и Методий. В него ще участват ученици, педагози, културни дейци и студенти.
 
3488 ученици от Добрич ще носят отличителните ленти с надпис “Отличник”. Свидетелства за завършен първи клас ще получат 784 деца.
 
Празникът продължава с художествена програма от 11.00 часа на площад “Свобода” на новата естрада с участието на ансамбъл „Добруджа” и танцова студия „Добруджа”. От 11.00 часа на младежката площадка в Градския парк добричлии и гостите на града ще бъдат поздравени от възпитаници на Сдружение „Ръка за талата”, вокалните групи „Славейче” и „Звънче”.
 
Богатата програма продължава от 16.00 часа на младежката площадка с концерт на Представителния духов оркестър. Празникът ще бъде закрит с концерт от 18.30 часа на площад “Свобода” на новата естрада с участието на поп-рок индивидуални изпълнители и състави.
 
В дните, посветени на 24 май, от 10 до 20 часа Община Добрич организира 2 празнични базара. Пред храм “Свети Георги” ще бъде организиран базар на книги и картини на добрички творци. В Градския парк от 22 до 24 май ще бъдат разположени атракционни съоръжения, лунапарк и детски кътове. Там е организиран и търговския базар.