Международният фестивал на поезията „Славянска прегръдка” гостува в Добрич

В навечерието на 24 май в град Варна бе открито шестото издание на Международния фестивал на поезията „Славянска прегръдка”. Той ще гостува в Добрич на 26 май (събота) от 11.00 часа в Огледална зала „Нели Божкова”.

Международният фестивал на поезията „Славянска прегръдка” гостува в Добрич

Фестивалът се утвърди като едно от най-престижните събития у нас, посветени на Деня на славянската писменост и на българската просвета и култура. Организатори на събитието за град Добрич са Общината и Славянска литературна и артистична академия. В програмата, поети и артисти от 20 страни ще се поклонят чрез своето изкуство пред духовното дело но Св. св. Кирил и Методий.

 

В град Добрич в рамките на фестивала  ще гостуват: Елка Няголова – Председател на Славянска литературна и артистична академия - България, Анна Багряна - Украйна, Тетяна Винник - Украйна, Димитър Христов - България, Татяна Житкова - Латвия, Диана Буразер - Хърватска, Енерика Бияч - Хърватска.

   

Специален гост на изданието в Добрич ще бъде Анатолий Викторович Щелкунов – генерален консул на Руската федерация във Варна за мандат 2005 г. – 2009 г.

 

В срещата ще участват и творци от Добрич. Във фокуса на фестивалната среща – матине в Добрич ще бъде освен словото и музиката на изявени европейски автори и изпълнители.

 

Община град Добрич има удоволствието да покани почитателите на поезията и музиката на 26 май от 11.00 ч. в Огледална зала „Нели Божкова” на творческа среща – матине.

Входът е свободен.