Кино играта на Добрич Онлайн и Кино Икар - отговорите от миналата седмица и новите въпроси

По два билета за филм по избор в Кино Клуб Икар - Добрич тази седмица печелят Румена Нейчева и Пламена Василева. Техните имена днес бяха изтеглени в традиционната ни томбола, в която участват всички, дали верни отговори в кино викторината на Добрич Онлайн и Кино Икар.

Кино играта на Добрич Онлайн и Кино Икар - отговорите от миналата седмица и новите въпроси

Ето и какви са верните отговори на въпросите от миналата седмица:


 

1. Коя е актрисата на снимката? mila_600 ОТГОВОР: Мила Йовович. Талантливата красавица е една от малкото пробили в Холивуд славянки - актрисата е от сърбо-руски произход, а е родена в Киев. Известна е с роли като Жана Д'Арк в едноименния филм на Люк Бесон и Алис, която трепе наред лошите зомбита и мутанти в хитовата поредица „Заразно зло”.

 

2. В кой филм героят на Том Ханкс заживява на американско летище, тъй като не може нито да влезе в САЩ, нито да се прибере в родината си - измислената държава Кракозия?

ОТГОВОР: Терминалът. За нас най-любопитното е, че езикът на Крокозия всъщност е ... български. Именно на нашия език заговаря героят на Том Ханск. Думите, които използва научил от жена си, която е българка. Режисьор на "Терминалът" пък е самият Стивън Спилбърг.

 

3. В кой филм по роман на Хърбърт Уелс героят на Том Круз е баща, който се грижи за сигурността на децата си - момче и момиче (Дакота Фанинг), докато Земята е нападната от извънземни?

ОТГОВОР: Война на световете. И тук режисьор е великият Спилбърг. Том Круз не се нуждае от представяне, същото в пълна сила важи и за малката Дакота, която безспорно е най-талантливото дете в киното през последното десетилетие. Любопитен факт за "Война на световете" е, че едноименната радиопиеса през 30-те години на миналия век в САЩ предизвиква паника и масови безредици, тъй като много хора приемат, че радиото информира за реално нападение на извънземни на Земята.

 

НОВИТЕ ВЪПРОСИ ЗА ТАЗИ СЕДМИЦА:

 

1. Кой актьор играе главната роля във филма "2 милиона бакшиш" - на полицая, който обещава като бакшиш половината от евентуалната си печалба от тотото на сервитьорка в закусвалня?

 

2. Филмът от 2011 година "В земя на кръв и мед" (In the Land of Blood and Honey) е режисьорски дебют на известната актриса...?

 

3. Кой австрийски режисьор спечели "Златна палма" от кинофестивала в Кан тази година за филма си "Любов"?

 

Очакваме вашите отговори на имейл: info@dobrichonline.com или директно от тук

 

Желателно е вашето писмо да съдържа освен отговорите на трите въпроса, имената ви и телефон за контакт.

 

Крайният срок за изпращане на отговорите е 3 юни, неделя, включително.

 

Двама от отговорилите вярно след жребий ще спечелят по два билета за филм по избор в Кино Икар Добрич.