Денят на детето в Добрич

Община Добрич ще зарадва своите най–малки граждани с поредица от събития, посветени на Международния ден на детето – 1 юни.

Денят на детето в Добрич

Инициативите започват в самия ден от 8.30 часа в Международния колеж с шахматна среща, организирана от Шахматен клуб „Енергия 21”.

 

И тази година приказните герои от „Червената шапчица” и „Часът на Пепеляшка” в Драматичен куклен театър „Дора Габе” ще оживеят пред малките добричлии, благодарение на спомоществователството на „Изида”ООД. Представленията са предвидени за 9.00, 10.00 и 11.00 часа. Фирмата подарява и сладоледи на празнуващите деца.

 

По–рано от 10.00 часа в зала „Добрич” е организирано първоюнско тържество „Цветни закачки”, в което ще участват децата от всички детски ясли.

 

Богатата програма за децата продължава от 11.00 часа в Центъра за защита на природата и животните с областното състезание „Да оцелеем заедно”. След шестмесечни обучения в училищата, ученици от 8 и 9 клас ще демонстрират придобитите знания и умения за социално адаптиране, физическо оцеляване и оказване на помощ в екстремни ситуации. 

 

В Народно читалище „Романо дром–2002 г.” възпитаници на Школата за изобразително изкуство ще подредят своя изложба.

 

От 16.00 часа на естрадата на площад „Свобода” е организиран детски уъркшоп „Моето хвърчило”. Децата ще демонстрират своите умения в изработката на детски хвърчила.

 

В детската програма е включено и парти с парад на домашни любимци пред сградата на Музея в градския парк от 16.00 часа.

 

Празникът продължава със спортно–развлекателно шоу на възпитаници от ЦДГ „Весела” в спортна зала „Простор” в същия час. В Народно читалище „Йордан Йовков” са организирани детски спектакли „Първоюнски хвърчила” на театрална студия „Зорница”.

 

От 18.00 часа в зала „Добрич” и в Общинския младежки център започват спектакълът „За животните с любов” на танцов комплекс „Алексия-Изида” и концертът  на Школата за класически балет.

 

Денят на детето е белязан и с изложби, посветени на празника и на деня на Ботев и загиналите за свободата на България.

 

На 2 юни от 10.00 часа в Летния театър ще се проведе Фолклорният празник-събор „Танцувайте с нас” под патронажа на Кмета Детелина Николова. Във фолклорния празник ще участват фолклорни състави от Добрич, областта и Варна.