Акция ще пази децата на пътя

Засилен контрол по пътищата в Добричко - както по врема на акцията, така и през цялата ученическа ваканция

Акция ще пази децата на пътя

Традиционната полицейска акция "Ваканция! Да пазим живота на децата на пътя!" започва утре и ще се проведе до 15 юни.


 

През пролетно-летния период и с началото на ваканцията нарастват предпоставките за настъпване на пътно-транспортни произшествия с деца. Най-често те пострадват при игри навън, неправилно пресичане, като водачи на велосипеди и др.

 

За да се ограничат предпоставките за възникване на инциденти с деца и тази година ще се проведе акция "Ваканция! Да пазим живота на децата на пътя!". Ще се извършва засилен контрол за спазване на ограниченията на скоростта, използване на колани и други.

 

Засиленият контрол по пътищята в Добричко ще продължи и през цялата ваканция, съобщи на пресконференция гл. инсп. Жулиян Минев – началник на сектор "Пътна полиция" към ОД на МВР - Добрич.

 

От началото на 2012 година до днес в Област Добрич са възникнали 49 тежки катастрофи с 6 загинали и  53 ранени. Сред починалите на пътя през тази година няма малолетни или непълнолетни.

 

През следващата седмица - от 4 до 10 юни, ще се проведе и специализирана полицейска операция, която ще цели установяване на водачи, употребили алкохол и наркотици. Ще се акцентира въху проверки в късните вечерни часове и ранните часове на деня, като освен Добрич и общинските центрове, ще бъдат включени и малките населени места, обясни гл. инсп. Жулиян Минев.

 

По традиция на утрешния Ден на детето, 1 юни, водачите ще управляват автомобилите с включени светлини и през деня.