Полиция и доброволци се включват в денонощните хайки за пушачи

Това е една от обединяващите теми за българските ежедневници, вижте и останалите:

Полиция и доброволци се включват в денонощните хайки за пушачи

НОВИНАР

„Столичната община проверява GSM антените”

Кметството може да е загубило 2,5 млн. лв. заради незаконните съоръжения
Столичната община започва проверка на базовите станции на мобилните оператори, след като
се оказа, че по-голямата част от тях са незаконни. За нередностите алармира съветникът от ДСБ Вили Лилков, което накара кмета на София Йорданка фандъкова да разпореди на заместниците си Дончо Барбалов и Любомир Христов спешна проверка на съоръженията.


 

СЕГА

Полиция и доброволци се включват в денонощните хайки за пушачи

От днес цигарите са забранени на закритите обществени места
За да е сигурно, че влизащата от днес в сила забрана за пушене на закрити обществени места ще се спазва поне известно време, контролни органи и неправителствени организации обединяват усилия и започват масови проверки. 600-650 инспектори от регионалните здравни инспекции ще обикалят заведения и работни места, като при част от проверките ще бъдат придружени и от полиция.
 
СТАНДАРТ

„Гришата: Всичко продавам”


Ловешкият бизнесмен не помни да е заплашвал шефа на НАП
Поредна димка хвърли босът на "Литекс комерс" Гриша Ганчев. Разпродавам до една година целия си бизнес и се оттеглям, заяви той вчера по обяд пред "Дарик". Обвиненият в заплаха за убийство и ДДС измами предприемач обяви, че се отказва и от всичките си инвестиции в спорта. Гришата бе категоричен, че няма да купува ЦСКА заедно със съдружник.

ТЕЛЕГРАФ

„Наркобосът Йосич спонсор на БСП”

Сръбският наркобос Сретен Йосич, който В момента излежава присъда в затвор В Белград за поръчителство на убийство, е финансирал младежката организация на БСП. Той лично е спонсорирал и соцдепутата Кирил Добрев, и бившия правосъден министър и ексчервен парламентарист Младен Червеняков.
 
КЛАСА

„Бизнесът крие по 2,5 млрд. лв. от данъци за година”

Близо 2,5 млрд. лв. е средногодишната стойност на отчетените фирмени нарушения според данъчните ревизии. От началото на годината до края на април 441,5 млн. лв. са укритите данъци и осигуровки само в София.
 
КАПИТАЛ DAILY

„Нагоре, близо до дъното”

С едно място нагоре, но все още много близо до дъното. Така може да се определи оценката за България в Годишника на световната конкурентоспособност, който се изготвя от швейцарския Институт за развитие на управлението (IMD).

ТРУД

„Европа ни спира € 70 млн.”


България губи 70 млн. евро от Европа за изграждане на сероочистващи инсталации на 5-и и 6-и блок в ТЕЦ „Марица-изток 2".
 
РЕПУБЛИКА

" Гриша Ганчев: Махам се!”

Гриша Ганчев заяви, че ще разпродаде целия си бизнес и ще се оттегли. Собственикът на „Литекс" спира и инвестициите си в спорта.

ЗЕМЯ

" Житото ще е кът”

Житото тази година ще е кът, коментираха вчера от Софийската стокова борса. Прогноза на Световния съвет по зърно предвижда да се произведат 671 млн. тона хлебна пшеница, което е с 24 мпн. тона по-малко от предходната реколта.

24 ЧАСА

Сретен Йосич пръв другар на Кирил Добрев


Мафиотът искал да прави Сумиста депутат
Сръбският наркобос Сретен Йосич е бил в топли отношения с депутата от БСП Кирил Добрев и ексдепутата Младен Червеняков. Международният мафиот искал да финансира партията и да вкара в парламента подсъдимия за серия от убийства Петър Стоянов-Сумиста.

Армията подслонява Перник

Най-страшното е зад гърба ни, кръсти се президентът
37 фургона, 50 палатки и химически тоалетни ще даде армията за хората в Перник, чиито домове са застрашени, са опасни. Това съобщи президентът Росен Плевнелиев, който на място се запозна с щетите от трусовете.

 МОНИТОР

Търговците на едро № 1 по скрити данъци

ЗА ЧЕТИРИ МЕСЕЦА ИЗВАДИХА НА СВЕТЛО 441 МЛН. ЛВ. В СОФИЯ
Бензиностанции пробвали да „спестят” по 850 хил.
441,5 млн. лв. укрити данъци и осигуровки извадиха на светло инспекторите от НАП София за първите четири месеца на годината. Това показват резултатите от общо 1797 ревизии, 80% от които са приключили с допълнителни разкрития.

Депутатите минават на електронни цигари

С влизането на забраната
Пристрастените окупират пейките зад парламента
Депутатите смятат да посегнат към електронните цигари, след като от днес влиза в сила пълната забрана за пушене на обществени места, показа проверка на „Монитор”. Фасове няма да може да се палят в нито един ъгъл на парламента и заклетите пушачи от вчера се чудеха как ще се борят с тютюневия си глад.

АТАКА

ВОЛЕН СИДЕРОВ: БЪЛГАРСКАТА АРМИЯ ДА РЕМОНТИРА МОСТОВЕТЕ

АТАКА предлага инженерните части на Българската армия да ремонтират спешно застрашените мостовете и виадуктите в страната.

ПЕРНИШКИ СЕЛА НА БУНТ СРЕЩУ ГЕРБ

Идвате на шестия ден след труса, за да си правите реклама, скочиха в Дивотшо и Мещица при визита на министрите

ПРЕСА

Житото не стига, задава се недоимък


България ще върже баланса, хлябът не бива да поскъпва
Според Световния съвет по зърно
Децата у нас - умни и красиви, но бедни

ГЕРБ изтегля спорни текстове от закона за най-малките

„Честит ден на детето." За 63-та година у нас майки и татковци, баби и дядовци ще поздравят с празника най-малките и обичани членове на обществото.
 
ДУМА

Съдът отмени Наредбата за домашните любимци в София

Шестмесечният срок за поставяне на чип на куче е незаконен
Криминалното минало на премиера потвърдено от ЦРУ
Грамите на бившия американски посланик Джон Байърли, в които се говори за контрабанда на метамфетамини с участието на премиера, цитират и данни от разузнаването на САЩ.